Formula 1: Red Bull și Toro Rosso aleg Renault pentru 2017

Formula 1: Red Bull și Toro Rosso aleg Renault pentru 2017
Un comunicat de presă sosit pe adresa redacției astăzi anunță că Red Bull Racing va continua parteneriatul cu motoristul Renault (care furnizează motoare sub denumirea de TAG Heuer) și în sezoanele 2017 și 2018. Totodată sora mai mică a echipei Red Bull, Toro Rosso, va beneficia de aceleași power unit.
[quote_box_avatar name=”Christian Horner” avatar_img_url=”http://www.pitstops.ro/wp/wp-content/uploads/2016/05/horner-nou.png”]”Ne bucurăm că am putut prelungi acest contract care s-a dovedit a fi foarte fructuos de-a lungul timpului. Reorganizarea Renault a adus și un reviriment al performanțelor, iar soluția logică pentru noi este continuarea cu power unit-ul TAG Heuer.”[/quote_box_avatar]
De-a lungul perioadei contractuale, atât Toro Rosso cât și Red Bull, vor putea numi power-unit-ul furnizate de Renault după cum doresc.
Parteneriatul cu Renault devine astfel unul dintre cele mai lungi parteneriate șasiu-motor din istoria Formulei 1. Red Bull a semnat cu Renault în 2007 și de-a lungul anilor a câștigat 4 titluri mondiale atât la constructori cât și la piloți dar și 51 de victorii de etapă.
Scuderia Toro Rosso a fost echipată cu PU Renault în 2014 și 2015.