BSB Brands Hatch: Victorii pentru Leon Haslam și Shane Byrne

BSB Brands Hatch: Victorii pentru Leon Haslam și Shane Byrne

După primele două etape de  tatonare, BSB a intrat în era duelurilor dintre Leon Haslam și Shane Byrne, de ambii cu experiențe nefericite în Superbike-ul mondial. Cei doi și-au împărțit victoriile, însă în manșele în care au plecat din pluton au fost vulnerabili. Per ansamblu Haslam pare să fie un candidat ceva mai serios la titlu, cu evoluții mai credibile decât Byrne.

Istoricul primei manșe a fost în nota deja consacrată, tatonări între Leon Haslam și James Ellison, depășiri succesive și reveniri, punctul culminant atingându-se chiar la final, cu Haslam trecând linia de sosire în paralel cu Ellison, diferența fiind de 0.057 secunde, practic o jumătate de roată avans.

Palpitantă a fost și lupta pentru treapta a treia a podiumului adjudecată de Tommy Bridewell, după un duel extrem de disputat cu Richard Cooper. Se observă deja formarea unui al doilea grup de piloți: Iddon și Cooper ce se bat pentru pentru ultimul loc pe podium, atunci când Haslam și Byrne sunt intangibili. Cooper are deja o victorie în palmares, în timp ce Iddon a fost de neclintit de pe podium în primele 2 etape din campionat. Brands Hatch varianta Indy a fost cu ghinion pentru pilotul Tyco BMW, care a marcat puncte doar în manșa secundă, fapt care l-a împins pe locul trei în clasamentul general.

Prima cursă a fost neutralizată din cauza unui accident multiplu ce i-a avut protagoniști pe Jenny Tinmouth, James Rispoli și Vittorio Iannuzzo , incidentul petrecându-se în virajul Druids, un loc obișnuit cu ieșirile în decor spectaculoase.

În ultimul tur Haslam a reușit să treacă de Tommy Bridewell și mai apoi de James Ellison, obținând o victoria la o diferență infimă de coechipierul său.

În cea de a doua manșă, Luke Mossey și James Ellison nu au reușit să rămână la conducere pentru multe tururi, pe urmele lor aflându-se piloții momentului, Byrne și Cooper, urmați de Leon Haslam și Tommy Bridewell.

Cursa a fost neutralizată după abandonul tehnic al lui Michael Laverty, BMW-ul său lăsând în urmă un nor de fum asemănător cu ce am văzut la Yamaha lui Valentino Rossi pe circuitul de la Mugello.

Din păcate nici James Ellison nu a putut termina cursa, Kawasaki-ul său acuzând probleme mecanice. Victoria a revenit lui Shane Byrne pe un Ducati, urmat la jumătate de secundă de Richard Cooper (BMW) și Leon Haslam (Kawasaki).

În clasamentul general a urcat la conducere Leon Haslam cu 93 de puncte, urmat de Shane Byrne cu 90 și Christian Iddon cu 86.

Etapa viitoare se va desfășura pe circuitul de la Knockhill în perioada 24-26 iunie.