Moto2 Catalunya: Johann Zarco revine pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Moto2 Catalunya: Johann Zarco revine pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Cursa clasei Moto2 nu a ieșit din tiparul obișnuit, locurile pe podium fiind deja stabilite încă de la jumătatea cursei, însă ochii au fost ațintiți la duelul pentru locul 4 ce i-a avut protagoniști pe Hafizh Syahrin și Tom Luthi.

Rezultatele din calificări s-au transpus și în cursă într-o formă puțin modificată, Johann Zarco s-a distanțat rapid de Alex Rins și Takaaki Nakagami.

Spaniolul Alex Rins a avut ingrata sarcină de a lupta pentru victore, în memoria celui dipărut vineri, Luis Salom, însă ritmul impus de francezul Zarco a fost imposibil de urmat.

Japonezul Nakagami și-a atins baremul de un podium pe sezon, la o distanță sigură de cei care au oferit spectacolul cursei. Locurile 4 și 5 au fost intens disputate de elvețianul Thomas Luthi și Hafizh Syahrin, malaezianul fiind protagonistul unui sezon de excepție până în acest moment.

Abandonuri notabile în cursă nu am avut, Aegerter, Marini, Cortese sau Corsi contând mai puțin în economia întrecerii spaniole, în timp ce britanicul Danny Kent  deja ne-a obișnuit cu evoluții mult sub potențialul așteptat de la un campion al clasei Moto3.

Între performerii cursei menționăm și echipa locală AGR, care a reușit să termine în top zece cu ambii piloți, Axel Pons și Marcel Schrotter, aceștia fiind într-un continuu duel cu Miguel Oliveira, singurul supraviețuitor al echipei Leopard Racing.

Evoluții neconvingătoare au avut Sam Lowes ce a terminat pe locul 6 la 13 secunde de liderul Zarco, Franco Morbidelli ce nu a reușit să prindă un loc între primii zece clasați și Lorenzo Baldassari a cărui greșeală din prima parte a cursei l-a trimis spre coada primilor 15 clasați.

Rezultatele acestei curse au dinamizat lupta în clasamentul general, la vârf continuând să se afle sam Lowes cu 98 de puncte, urmat de Alex Rins cu 96 și Thomas Luthi cu 82 de puncte. Campionul en titre Johann zarco se află pe locul 4 cu un total de 81 de puncte.