Formula 1 Canada: Hamilton în top și în FP2

Formula 1 Canada: Hamilton în top și în FP2

În timp ce primul meci al Euro Cup-ului se desfășura în Franța, Lewis Hamilton domina a doua sesiune de antrenamente libere peste ocean, în Canada, pe insula Notre Dame.

După ce a scos cel mai rapid timp pe supersoft-uri, cu 1:14,941, mecanicii l-au trimis pe britanic pe pe pistă încălțat cu ultrasoft-uri, Hamilton urcând în vârful clasamentului cu un timp cu jumătate de secundă mai bun: 1:14,212. Acesta are un palmares bun pe circuitul canadian, obținând 4 victorii din 8 participări.

Sebastian Vettel și-a plasat Ferrari-ul pe a doua poziție, cu un timp de 1:14,469, urmat de compatriotul său Nico Rosberg, cu un timp de 1:14,738. A fost un duel al timpilor între piloții Mercedes, Hamilton dovedindu-se superior la Montreal.

Colegul lui Vettel, finlandezul Kimi Raikkonen, s-a plasat abia al optulea, la o secundă după Hamilton.

În tabăra Red Bull, ambii piloți au primit noile motoare Renault, Max Verstappen întrecându-l minimal pe Ricciardo, cu un timp de 1:15,156 față de 1:15,168 scos de australian. În urma lor, Valtteri Bottas și Jenson Button au scos un timp identic: 1:15,213, finlandezul terminând pe 6 în clasament în urma faptului că a fost primul care a stabilit timpul pe pistă.

După Raikkonen, ultimele 2 poziții din top 10 au fost obținute de Nico Hulkenberg, pentru Force India și Carlos Sainz Jr pentru Torro Rosso, la puțin peste o secundă în urma timpului etalon obținut de Hamilton.

În urma lor, s-au plasat Fernando Alonso, Sergio Perez, Felipe Massa (cu o mașină rapid reparată după accidentul din FP1), Daniil Kvyat, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Felipe Nasr, Esteban Gutierrez, Marcus Ericsson și Jolyon Palmer, abia pe 20. Pascal Wehrlein și Rio Haryanto au încheiat plutonul, plasându-și monoposturile Manor pe pozițiile 21 și 22, la aproximativ 3s în urma campionului mondial din pole.