Buletin Nascar: Kurt Busch și Logano, primele victorii din sezon

Buletin Nascar: Kurt Busch și Logano, primele victorii din sezon

Ultimele două curse de la Pocono și Michigan au adus în cercul învingătorilor nume noi, dar așteptate de toată lumea: Kurt Busch și Joey Logano. Cu această ocazie cei doi și-au consolidat poziția în clasamentul Chase-ului, punând presiune pe Chase Elliott să țină ștacheta ridicată.

Tactica abordată de Kurt Busch în ultima lună a fost menținerea contactului cu liderii de moment în cursele disputate și încercarea de a nimeri strategia câștigătoare pe final de cursă. Podiumurile nu au fost de ajuns, astfel că pe triunghiul din Pocono pilotul Haas și-a trecut în cont prima victorie din actuala stagiune.

Cursa a fost amânată pentru ziua de luni după ce ploaia a inundat pista, în Nascar o pistă udă ducând imediat la întreruperea sau chiar anularea unei întreceri.

Kurt Busch s-a prezentat la Pocono cu un record personal de invidiat, reușind să se claseze în top 10 în ultimele 7 curse, ceea ce l-a propulsat pe locul secund în clasament alături de coechipierul Kevin Harvick.

După dominația autoritară a piloților Toyota din prima parte a sezonului, cei de la Chevrolet s-au pus pe treabă, încercând să șteargă impresia că victoriile Chevy de până atunci au fost pur întâmplătoare. Kurt Busch s-a ținut aproape de lideri în mare parte a cursei, ca spre final să devină unul din protagoniști, cel mai îndreptățit la victorie.

Ultimele tururi de pe Pocono au fost cu emoții pentru Kurt, acesta trebuind să economisească combustibil, în timp ce Dale Earnhardt Jr sau Brad Keselowski îi amenințau poziția de lider, însă a reușit să își managerieze impecabil vaporii de carburant, obâinând astfel mult așteptata victorie, în fața lui Dale și Brad.

La fel de palpitant a fost și efortul debutantului Chase Elliott de a păstra șanse măcar la un podium, însă duelurile cu Keselowski și Logano l-au adus în situația de a pierde contactul cu ocupanții podiumului. Elliott este tot mai aproape de prima victorie a carierei.

Cursa a fost cu ghinion pentru fratele lui Kurt, Kyle Busch, dar și pentru Jimmie Johnson sau Tony Stewart, cei trei reușind să încheie cursa dincolo de locul 30.

Duminică, circuitul de la Michigan a fost scutit de prezența ploii, care a făcut ravagii în Texas, ducând la amânarea cursei de Indycar, astefel că piloții din Nascar au bifat o nouă prezență pe un oval.

Joey Logano a fost pilotul care și-a făcut temele cel mai bine, reușind la scară mai mică o performanță oarecum asemănătoare cu cea a lui Martin Truex Jr de la Charlotte: plecare din pole și o victorie autoritară.

Joey a condus mai mult de trei sferturi din cursă, bifând 138 de tururi ca lider din totalul de 200, cea mai mare amenințare a pilotului Penske Ford fiind protejatul lui Jeff Gordon, puștiul minune Chase Elliott. De asemenea Brad Keselowski a confirmat forma bună din ultima vreme, reușind să stea la conducere pentru 10 tururi, însă pe final i-a lăsat ultima treaptă a podiumului numărului 42-Kyle Larson.

Elliott a pierdut șansa la victorie în turul 154, când a ratat schimbarea unei trepte de viteză, lucru care i-a facilitat trecerea lui Logano.

Ghinioniștii etapei au fost Martin Truex, implicat din nou  în incidentele de pe pistă. Asaltul său s-a terminat în turul 46 când a fost la un pas de a lovi parapetul de protecție, incident în care a fost antrenat și Clint Bowyer.

Kyle Busch a reușit să completeze doar 52 de tururi, evoluția sa fiind încheiată după explozia neașteptată a motorului Toyota. pentru Kyle a fost a patra cursă consecutivă terminată după locul 30, șanele sale la un loc cât mai bun în finală diminuându-se.

Incidente spectaculoase în cursă au mai înregistrat Jeffrey Earnhardt, a cărui mașină a fost curprinsă de flăcări în urma percutării zidului de protecție, totuși cele mai penibile momente au aparținut inegalabilului Matt DiBenedetto, un candidat serios la titlul de Pastor Maldonado al Nascarului.

După efectuarea inspecțiilor tehnice, s-au găsit nereguli la mașina lui Larson, la sistemul de prindere a roților, o primă măsură luată fiind suspendarea mecanicului-șef pentru runda din această săptămână de la Sonoma. Abia spre finele săptămânii vom avea dacă pilotul își va păstra locul al treilea.