Calendar fără surprize în BTCC 2017

Calendar fără surprize în BTCC 2017

Directorul competiției britanice de turisme, Alan Gow, a dat publicității calendarul pentru anul viitor: aceleași 10 runde, în aceeași ordine. Nu vom avea așadar surprize stradale la Coventry sau Birmingham, însă celelalte campionate din Albion își pot face planurile mai bine, evitând conflictele.

Acum doi ani se anunțase calendarul pe 18 august, iar anul trecut pe 27 iulie. Acum, dat fiind că nu erau mari chestiuni de lămurit, organizatorii BTCC au putut să publice programul pentru stagiunea următoare încă de la mijloc de iunie, oferind astfel un mare avantaj celorlalți în rezervarea circuitelor și planificarea etapelor fără a se suprapune.

BTCC Oulton Park: Subaru, o nouă forță în campionat

Așadar, vom avea din nou 10 runde și, după modelul din DTM, la capetele intervalului vom vizita traseul de la Brands Hatch. Tradiția ne indică o primă cursă pe varianta Indy și o concluzie pe cea de Grand Prix, în timp ce traseul pe care se rulează în Formula 1, Silverstone, va fi tot penultima rundă și din nou se va merge pe varianta National, care oferă publicului mai multe tururi.

După festivalul ce a avut loc pe străzile din Coventry, mulți dintre pasionați așteptau o curajoasă revenire a turismelor în mediul urban, la un an după ce cadrul legal a fost alterat pentru a permite din nou asemenea manifestări. Totuși, la aproape 30 de ani de la edițiile ”Birmingham Superprix” nu se va reînnoda momentan această tradiție.

2 aprilie – Brands Hatch Indy
16 aprilie  – Donington Park
7 mai – Thruxton
21 mai – Oulton Park
11 iunie – Croft
30 iulie – Snetterton
13 august – Knockhill
27 august – Rockingham
17 septembrie – Silverstone
1 octombrie – Brands Hatch GP