SBK Misano: Piloții Kawasaki de neoprit în prima cursă

SBK Misano: Piloții Kawasaki de neoprit în prima cursă

Prima alergare de la Misano a clasei mari din WSBK, a avut istoricul cu care ne-a obișnuit deja, Jonathan Rea și Tom Sykes la conducere, la distanță sigură de orice alt rival, în timp ce particularitatea manșei a fost dată de forma slabă a echipei Aruba Ducati.

Dacă de primele două poziții nu s-a putut apropia nimeni, locurile 3 și 4 au fost ceva mai animate în prima jumătate de cursă, protagoniști fiind Michael van der Mark și Chaz Davies, rămas destul de rapid fără ajutorul coechipierului, deja problematicul Davide Giugliano. Italianul nu a atras atenția pe circuitul de casă într-un mod plăcut, ci cu o nouă ieșire în decor. Din fericire Davide a putut reveni pe pistă și a încheiat cursa în puncte, pe locul 14, după un alt ghinionist lovit de probleme tehnice, Alex Lowes, de la Yamaha.

În ultima parte a cursei, Tom Sykes a fost pilotul mai incisiv de la Kawasaki, încercând câteva manevre de depășire asupra lui Rea, însă liderul clasamentului general și probabil viitorul campion al stagiunii, si-a apărat poziția, trecând primul linia de sosire.

În spatele modelelor Kawasaki, pilotul Honda, Michael van der Mark a avut o prestație solidă, dar limitată de dezvoltarea precară a actualului model CBR1000RR.

Honda nu a putut profita însă problemele de la Aruba Ducati, Nicky Hayden fiind oprit din evoluția sa de probleme la motocicletă. Un abandon nefericit pentru un pilot ce practic și-a regăsit pofta de a concura în cursele de motociclism, după renunțarea la a mai face figurație la coada grilei în MotoGP.  În mai puțin de o lună, The Kentucky Kid va trebui să își impresioneze fanii pe circuitul Laguna Seca.

Chaz Davies de la Ducati, ar fi putut să îi pună probleme lui van der Mark, spre finalul cursei, dacă nu ar fi fost protagonistul unor inexactități de pilotaj în special la intrarea în virajul 2.

De la locul 4 în jos,  ecarturile au devenit semnificative, între Davies și Jordi Torres de la Althea BMW fiind nu mai puțin de 10 secunde. Spaniolul a făcut o nouă cursă solidă pentru constructorul bavarez de motociclete, punând aproximativ 2 secunde între el și Markus Reiterberger.

Locul 7 a revenit proaspătului câștigător din cursa de anduranță moto de 12 ore de la Portimao, Niccolo Canepa, pilot preluat de Yamaha și folosit ca înlocuitor pentru accidentatul Sylvain Guintoli în campionatul de Superbike.

Pe poziția a opta a încheiat Leon Camier de la MV Agusta, britanicul fiind deja un obișnuit al topului zece, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla cu dezvoltarea motocicletei italiene, știută fiind situația delicată a uzinei.

În cursă a luat startul din nou australianul Anthony West și el un înlocuitor de lux în cadrul echipei Pedercini Kawasaki, performanța sa fiind una excelentă, dat fiind materialul de concurs inferior celui folosit de echipa de uzină. West a rezistat bună parte din manșă în top 8, însă pe final a fost devansat de Canepa, Camier și Roman Ramos.

Aprilia nu a atras atenția cu nimic notabil în prima cursă de la Misano, Alex de Angelis încheind abia pe locul 12, în timp ce Lorenzo Savadori a abandonat specatculos.

Ultimul punct din clasament a fost adus de polonezul Szkopek, echipei maghiare  Toth Yamaha, în timp ce Sebestyen a terminat imediat în spatele veteranului polonez.

Pe lista abandonaților s-au mai regăsit și Xavi Fores și Karel Abraham, cehul continuând seria de ghinioane din ultimele curse.

Cursa a doua va avea loc duminică de la ora 14, zi în care vom avea și cursele claselor SSP, STK1000 și EJC.