Le Mans 24h: Toyota explică motivele abandonului dramatic

Le Mans 24h: Toyota explică motivele abandonului dramatic

După trei zile de analiză, a venit un prim comunicat din partea Toyota Gazoo Racing, referitor la factorii ce au determinat pierderea victoriei de la Le Mans cu 3 minute înaintea consumării celor 24 de ore.

Mașina #5 a fost afectată de o defecțiune tehnică pe traiectul de aer dintre turbocompresor și intercooler, ceea ce a determinat pierderea controlului asupra sistemului turbo. Echipa a încercat să modifice setările de control pentru a restabili livrarea puterii, iar acest lucru a fost reușit până la urmă și a permis mașinii să completeze ultimul tur al cursei. Totuși, a fost prea târziu pentru ca respectivul tur să fie încheiat în cele 6 minute stipulate de regulament.

În momentul de față nu este foarte clar de ce s-a produs această problemă. A fost verificat procesul de manufactură al respectivei componente la uzina din Koln și este nevoie de continuarea acestei analize pentru a se identifica exact cauza. Este însă evident că nu are nicio legătură cu problemele de motor cu care ne-am confruntat la Spa, mai devreme în sezon.

Investigații detaliate sunt în desfășurare la TMG pentru a determina motivul precis al problemei, cu scopul de a aplica măsuri corective care să evite repetarea acesteia pe viitor.

Le Mans 24h: implicațiile cursei nebune asupra ierarhiei WEC

Reamintim faptul că Toyota a fost la un pas de victorie în clasica întrecere de anduranță disputată weekendul trecut, însă echipajul #5 s-a oprit la intrarea în ultimul tur și a pierdut nu doar victoria în fața Porsche, ci și posibilitatea de a fi clasat din cauza regulii completării buclei finale în mai puțin de 6 minute.

Le Mans 24h: Toyota se oprește în penultimul tur iar Porsche învinge