IndyCar Road America: Power leagă două victorii consecutive

IndyCar Road America: Power leagă două victorii consecutive

Cea mai puternică echipă speră întotdeauna ca manșa să aibă o desfășurare cât mai previzibilă, fără vreo loterie a neutralizărilor. Dorința a fost îndeplinită pentru Will Power și Penske, la revenirea pe un traseu care nu ar trebui nicicum să lipsească din calendar.

În ultimii ani, traseul de lângă Elkhart Lake a devenit un bastion al anduranței, cei mai elevați fani de motorsport din America bucurându-se an de an de întrecerile din ALMS (2002-13) și Grand-Am/USCC. Areal vizitat doar o singură dată de seria supremă a Nascar în anii ’50, Road America e un circuit de o tehnicitate lăudată de mulți, iar amintirea celor 25 de ani de curse de monoposturi din CART (1982-2007, fără 2005) a deschis calea unei reveniri. Era nevoie și de asemenea runde ”de dragul piloților”, nu numai pe baza intereselor comerciale. Oricum, publicul și-a arătat susținerea față de această rundă și niciodată nu s-a mai văzut un asemenea aflux pe porțile traseului din Wisconsin (100.000 spectatori în weekend).

Will Power era printre cei 9 piloți din actualul grup care mai rulase pe acest circuit, în era dominată de francezul Bourdais (învingător pe Road America în 2007). Australianul a dominat sesiunea de calificări și a sprintat timp de 40 de tururi, având emoții doar pe final, când plutonul s-a compactat în urma accidentului suferit de Conor Daly și Tony Kanaan a putut să-l preseze pe lider cu gumele soft pe monopost. Totuși, Power a rezistat și a bifat succesul cu numărul 27, la 3 săptămâni distanță după victoria din Detroit.

Simon Pagenaud ar fi fost extrem de încântat să termine pe locul secund, însă motorul său a început să tușească pe final și liderul campionatului a pierdut loc după loc, până pe 13 la căderea steagului. Tony Kanaan a avut ritm bun în toate sesiunile weekendului și a urcat pe 2, bifând astfel primul podium din 2016, în fața lui Graham Rahal, cel mai bine clasat pilot motorizat de Honda. Adversarii de la Chevrolet continuă așadar să domine campionatul, având în cont toate victoriile în afară de Indy 500 (8, dintre care șase pentru Penske).

Excluzând problema lui Pagenaud, a fost o cursă bună pentru cvartetul Penske, cu Castroneves pe 5 și Montoya sosit al șaptelea după calificări destul de modeste. Onorabil s-a prezentat și Josef Newgarden, la atât de scurt timp după incidentul din Texas. Și pentru debutantul Spencer Pigot a fost un rezultat meritoriu, acesta terminând întrecerea de pe Road America pe 9. Marele perdant a fost Scott Dixon, plecat de pe 2, care s-a retras cu probleme mecanice.

Următoarea etapă va avea loc pe ovalul de la Iowa, acolo unde Kanaan ar putea să-și joace o carte mare, iar Castroneves speră să nu mai fie unicul component Penske fără victorie în acest an.

Clasament: Pagenaud 375p, Castroneves 301p, Power 294p, Newgarden 292p, Dixon 285p.