Gergo Szabo câștigă Raliul Moldovei Moinești

Gergo Szabo câștigă Raliul Moldovei Moinești

Pilotul BCR Rally Team s-a impus în a cincea etapă din CNR în absența lui Simone Tempestini. În clasamentul 2WD Răspopa este cel mai rapid, iar la Cupa Dacia, Badiu se bucură de încă o victorie facilă.

Un parcurs constant l-a făcut pe maghiar să obțină prima poziție a clasamentului general după prima zi de concurs din raliu. Dan Gîrtofan, cel care a fost cel mai rapid pe primele 4 speciale ale zilei, a fost nevoit să abandoneze după o ieșire în decor destul de urâtă. Principalul său urmăritor, Bogdan Marișca pierde timp pe PS5, dar rămâne lider până înainte de superspeciala de pe circuitul de karting din Bacău unde după un parcurs modest are al 12-lea timp. Astfel este aruncat în afara podiumului care acum este format din Szabo, Keleti și Tincescu. Este de remarcat evoluția lui Adrian Răspopa, care la finele primei zile din raliul “de casă” este al cincilea în clasamentul general.

Echipajul nostru format din Dan Zaharia și Alin Popa pun capăt primei zile de concurs de pe a cincea poziție din clasamentul aceleiași cupe monomarcă. În Cupa Suzuki nimic nu e sigur după primele 7 probe speciale, diferența dintre primul și al treilea clasat fiind de mai puțin de 5 secunde.

Edwin Keleti are parte de o dimineață excelentă și stabilește timpul de referință al primei probe de sâmbătă, mărindu-și astfel avantajul față de principalul urmăritor, Florin Tincescu. Aceeași performanță o mai reușește pe încă 3 probe (10, 11 și 14). Restul probelor au fost adjudecate ori de Bogdan Marișca, ori de Gergo Szabo. Florin Tincescu se menține pe ultima poziție a podiumului până pe PS13, când este devansat de coechipierul Bogdan Marișca. De altfel, clujeanul trage tare și pe power-stage este în aceeași secundă cu Szabo și “fură” cele două puncte suplimentare aferente celui de-al doilea timp. Keleti este al treilea cel mai rapid pe ultima probă, dar cu acest timp se menține pe poziția secundă la general.

Un rezultat demn de menționat este apariția lui Adrian Răspopa pe a cincea poziție a clasamentului general, fiind cel mai rapid pilot al categoriei două roți motrice. Din păcate, bătălia așteptată de la Cupa Dacia se încheie înainte de vreme, tânărul Norbert Maior abandonează pe PS10. Raul Badiu are parte de probleme la cutia de viteze, dar datorită mecanicilor iese din service cu o cutie nouă și fără vreo penalizare. În ciuda acestor probleme, termină raliul pe a șaptea poziție, primul la Cupa Dacia și la clasa 9. La cealaltă cupă monomarcă din CNR se impune Radu Necula, în ciuda luptei de recuperare duse de Alex Ardelean care și-a trecut în palmares 7 din cele 8 probe disputate în cea de-a doua zi a raliului.

Mașina cu numărul 455 pleacă acasă de la Raliul Moldovei cu locul 3 în clasamentul debutanților unde cel mai rapid a fost Cătălin Grigoriu.

Credit foto: Attila Szabo.