TCR Sochi: Comini și Grachev împart victoriile în Rusia

TCR Sochi: Comini și Grachev împart victoriile în Rusia

Cursa de la Sochi a fost cumpăna de mijloc în calendarul TCR International. Norocosul etapei a fost campionul en titre, Stefano Comini, în timp ce ghinionistul a fost fără doar și poate Gianni Morbidelli, italianul conștientizând la finele cursei a doua că nu mai are nici o șansă la titlu.

Pentru Stefano Comini victoria în prima manșă a fost o formalitate: plecat din pole, nu a avut deloc emoții cu urmăritorii Pepe Oriola și Gianni Morbidelli. Ceva mai în spate însă au fost câteva dueluri și performanțe individuale ce merită amintite. Amintim aici pe cehul Petr Fulin, care cu a sa Alfa Romeo Giulietta a luptat pentru poziții cu piloți cu mașini mult mai competitive. Pentru prima dată în sezon, Alfa a arătat că și-a îmbunătățit problemele de stabilitate, ba chiar a părut una dintre mașinile cu un comportament neutru la abordarea acelor de păr. Dacă Fulin a reușit să termine ambele curse în puncte, arătând tuturor o altă față a mașinii italiene, despre Michela Cerruti nu putem încă vorbi apreciativ, mașina acesteia fiind cea care le arată mecanicilor hibele tehnice ale unui model netestat atât cât trebuie înainte de a fi aruncat în luptele de pe pistă.

Pentru piloții ruși cursa întâi a fost una anevoioasă, departe de așteptările lor sau ale fanilor nu foarte numeroși din tribune. Dacă Afanasyev s-a zbătut la coada grupului toată cursa, după ce a calat motorul la start și wild card-ul echipei Engstler, Vladimir Sheshenin a suferit o pană ce i-a avariat partea dreapta față a mașinii, incident care în final a dus la abandon. Mai norocos a fost Mikhail Grachev, care a avut de furcă toată cursa cu Dusan Borkovic, Jean-Karl Vernay și Petr Fulin. În final rusul obișnuit mai mult cu plaiurile italiene a adus Honda echipei WestCoast pe locul 6 și promitea o performanță mult mai bună în cea de a doua alergare.

Revenind la eroul cursei, Petr Fulin, trebuie spus că performanța sa este cu atât mai valoroasă prin faptul că a reușit să îl țină la respect pe georgianul Davit Kajaia și el la cursa de casă în contextul în care la Rustavi nu ajunge seria TCR.

Manșa secundă a avut doi actori principali, desigur pilotul local Mikhail Grachev care și-a trecut în cont victoria, însă marele performer al cursei a fost adolescentul maghiar Attila Tassi pe un Seat Leon Racer pregătit de echipa B3 Racing. Puștiul de 16 ani nu s-a mai pierdut cu firea atunci când a fost atacat de greii campionatului precum Grachev, Vernay sau Nash, reușind pe final de cursă un meritoriu loc 3, la aproximativ 4 secunde de Jean-Karl Vernay.

Stefano Comini a stat departe de incidentele de cursă și a încheiat cursa pe locul 5, ceea ce l-a propulsat la conducerea clasamentului general, la doar un punct în fața lui Pepe Oriola. La 7 puncte de lider se află James Nash, poziția acestuia fiind influențată de o penalizare dată de comisarii de cursă la finele primei curse în urma unui acroșaj cu Vernay. Cei trei par să fiedin acest moment singurii piloți rămași în lupta pentru câștigarea campionatului în cele 4 etape din afara Europei rămase de disputat.

Campionatul va intra într-o vacanță de aproape 2 luni, până la debutul curselor ultimelor curse desfășurate în Asia. Cursa următoare va avea loc în Thailanda, în data de 28 august, pe circuitul Chang International.

Surse foto: www.tcr-series.com