Raportul FIM referitor la moartea lui Luis Salom

Raportul FIM referitor la moartea lui Luis Salom

Analiza publicată pe 17 iulie sub semnătura directorului tehnice al MotoGP Danny Aldridge exclude cauzele tehnice ale căzăturii, dar exonerează și circuitul de lângă Barcelona de posibilitatea ca Luis Salom să fi căzut din cauza unui dâmb.

Telemetria echipei SAG a arătat cum Salom a evitat denivelarea în turul accidentului și cum a avut un scurt moment în care  accelerația nu era la 100% pe scurta linie dreaptă dinaintea respectivului viraj, poate pentru a-și lăsa mai mult loc în față înaintea unui tur lansat. Camerele nu au surprins mișcarea pilotului înainte de a ajunge în virajul fatidic și se poate presupune că s-a ridicat din șa, eventual s-a uitat înapoi și a întârziat punctul de frânare cu 7-8 metri față de momentul ideal.

Cauzele decesului lui Luis Salom, explicate de echipa sa (7 iunie)

Conspiraționiștii vor sublinia similaritățile cu raportul de după accidentul lui Jules Bianchi, în care s-a pus accentul tot pe fapte ce disculpă echipa, organizatorii și, în general, pe toți cei încă în viață. Totuși, ar fi mai degrabă de salutat modul profesionist în care s-a comportant FIM și transparența acestui raport, venit la un interval de timp mult mai decent față de politizata lume a Formulei 1 și FIA.

rap1

rap3

rap2

rap4

rap5

rap6