Supercars Townsville: Rundă excelentă pentru van Gisbergen

Supercars Townsville: Rundă excelentă pentru van Gisbergen

Jamie Whincup și Shane van Gisbergen au avut un weekend remarcabil, împărțindu-și victoriile la Townsville și luând o opțiune serioasă în lupta pentru titlu la jumătatea sezonului, în detrimentul piloților Prodrive, Mark Winterbottom și Chaz Mostert, care au evoluții neconcludente.

Whincup a beneficiat de plecare din pole position și a dominat prima cursă cap coadă. A vut ceva emoții aproape de final, când după o periadă de neutralizare a trebuit să se apare în fața lui Shane van Gisbergen.

Dacă la vârf nu am avut o luptă concretă, locul al treilea a fost disputat intens de coechipierii Prodrive Ford, Winterbottom și Mostert. Campionul en titre a câștigat duelul pentru aproximativ jumătate de secundă.

În puncte au mai intrat piloții Nissan, Michael Caruso și Todd Kelly, în timp ce pilotul care face valuri în acest moment în seria australiană, Scott McLaughli,n a fost scos din cursă ca urmare a unui accident cu Dale Wood.

În manșa secundă s-a impus Shane van Gisbergen, care a rezistat atacurilor de final repurtate de James Courtney. James nu a avut o cursă liniștită, trebuind să ducă lupte aprige pentru poziții, momentul său venind în ultimele 6 tururi, când a avansat nu mai puțin de 7 locuri.

Mare parte a cursei s-a aflat la conducere Mark Winterbottom, dar pilotul Prodrive a pierdut șansa de a se impune după o perioadă de safety car. În spatele său a încheiat Jamie Whincup, în timp ce ghinionistul primei curse, Scott McLaughlin s-a consolat cu punctele aduse de locul 5.

În clasamentul general, diferența dintre Whincup și van Gisbergen este de 53 de puncte, în momentul în care sezonul a ajuns la jumătatea sa. Cursa următoare va avea loc la Queensland în data de 24 iulie.