TC2000 Obera: Primul 1-2 din sezon pentru Fiat

TC2000 Obera: Primul 1-2 din sezon pentru Fiat

Deși o serie spectaculoasă asemenea suratei din Brazilia, Tc2000 a fost în  prima jumătate a sezonului 2016 dominat de modelele Renault Fluence, în timp ce Chevrolet a profitat de inexactitățile francezilor, lideri la vânzări în Argentina.

Dacă pe lângă Renault Fluence și Chevrolet Cruze s-au mai impus și modelele Peugeot 408 sau Toyota Corolla, italienii de la Fiat au fost de cele mai multe ori spectaorii de pe margine, obținând cel mult câte un loc 3, pe greșeala adversarilor. Obera a fost însă momentul de glorie mult așteptat de Fiat care a ocupat primele două locuri ale podiumului prin Bernardo Llaver și mai cunoscutul Jose Manuel Urcera.

Inițial Manuel Urcera, plecat din pole, a condus ostilitățile în primele patru tururi până la incidentul cauzat de Bruno Etman și Lucas Benamo, fapt care a adus o perioadă de neutralizare. Lupta pentru victorie s-a dat în trei, între Urcera, Bernardo Llaver și Agustin Canapino, iar un nou incident care i-a avut protagoniști pe Agustin și Urcera i-a facilitat victoria lui Bernardo Llaver, primul succes din cariera acestui pilot.

Pe locul patru a încheiat cursa Mario Werner, cel mai bine clasat pilot Peugeot, care a fost urmat  de Leonel Pernia și liderul la general, Facundo Ardusso. Acesta a rămas pe primul loc în clasament la o diferență de 6 puncte față de Agustin Canapino, în timp ce la 14 puncte se situează Leonel Pernia.

Etapa următoare din 31 iulie, disputată la Buenos Aires este cea mai celebră cursă a campionatului argentinian, fiind o întrecere de anduranță ce va aduna 200 de kilometri.

La această cursă de anduranță piloții titulari ai seriei TC2000 au dreptul de a aduce invitați dinafara seriei (după modelul cursei vedetelor din deschiderea sezonului brazilian), numele acestor invitați fiind în curs de actualizare.

Surpriza a venit din partea simpaticului pilot olandez din WTCC, Tom Coronel, care a anunțat că va participa la cursa argentiniană alături de titularul Luciano Faroni, în cadrul echipei Escuderia FE ce folosește modele Peugeot 408. Venirea lui Coronel la cursa de la Buenos Aires nu este una forțată, la distanță de o săptămână după etapa TC2000 disputându-se etapa WTCC de pe circuitul Termas de Rio Hondo.

În trecut și nume precum Alain Menu, Yvan Muller, Rob Huff sau Gabriele Tarquini au participat la această cursă, însă actualele echipe ale acestora, neavând corespondent în Argentina, nu le permit piloților să concureze în alte serii.