StockCar Cascavel: Triumful veteranilor Bueno și Barrichello

StockCar Cascavel: Triumful veteranilor Bueno și Barrichello

Când pui 30 de piloți de turisme unul mai neastâmpărat ca altul pe cea mai rapidă pistă din calendar, spectatorii nu pot avea parte decât de un spectacol la cote înalte. Cele două curse au confirmat că experiența este cheia succesului, iar Rubens Barrichello a bifat primul succes stagional.

Lupta pentru victorie în prima cursă s-a dat între multiplul campion și vedeta de necontestat a seriei braziliene, Caca Bueno, plecat din pole position și campionul en titre Marcos Gomes și el un pilot uns cu toate alifiile. Din păcate norocul nu a fost de partea lui Gomes, suspensia mașinii sale Peugeot cedând la jumătatea cursei.

Ricardo Zonta a avut de luat o decizie cu un ușor iz nostalgic înaintea weekend-ului de curse brazilian. A avut ocazia de a concura și în campionatul local de F3, această oportunitate fiind prima ocazie de a rula cu un monopost după retragerea din Formula 1, la finele lui 2007. Cum rezultatele din actuala stagiune din seria de turisme sunt mai bune decât ne-a obișnuit Ricardo în anii recenți, acesta a ales să se concentreze exclusiv pe disputarea celor două manșe din StockCar.

Decizia a fost una de bun augur și s-a concretizat cu un loc secund în prima cursă, nereușind să îi dea prea multe emoții lui Caca Bueno. Podiumul a fost completat de Diego Nunes și el un pilot cu evoluții inconstante în campionat.

În cursa a doua, Daniel Serra a plecat din pole, însă regula a fost ca piloții care nu au realimentat în prima manșă, să treacă pe la boxe pe durata primei ferestre de opriri la boxe. Cu această prevedere s-au păcălit destul de mulți piloți, cel mai afectat a fost Thiago Camilo, intrat primul la boxe de îndată ce acest lucru a fost permis. Revenit pe pistă a trebuit să facă tot posibilul să recupereze poziții, felul în care a pilotat atrăgând aprecierile fanilor din tribune.

Din pluton au venit tare Rubens Barrichello și Allam Khodair, care au fost neiertători în ultimul tur cu Thiago Camilo rămas fără combustibil. Mașina acestuia s-a oprit pe pistă, însă Camilo a reușit să se târâie până la linia de finish. De pe locul întâi a căzut până pe 11, la un pas de a fi depășit de fostele glorii ale seriei, Ricardo Mauricio și Caca Bueno.

Pe durata ultimului tur am asistat la un duel senzațional între Khodair și Barrichello, însă pe final, fostul pilot de Formula 1 a avut câștig de cauză, pentru doar 0.061 secunde, sau 48 de centimetri după aprecierea ziariștilor locali.

Posibil ca Barrichello să nu fi avut șansă la victorie, dacă mașina lui Allam Khodair ar fi avut destul combustibil pe ultimele viraje, Chevrolet-ul Texaco părând a nu avea răspuns la șarja de final a omologului sponsorizat de Medley, purtător al numărului de concurs 111.

Locul 3 în cursă i-a revenit lui Julio Campos, un pilot de care auzim din ce în ce mai des în ultimele curse.

În clasamentul general conduce în continuare Felipe Fraga cu 133 de puncte, urmat de Marcos Gomes cu 112. Max Wilson rămâne momentan pe locul 3 cu 110 puncte, dar Daniel Serra, Caca Bueno, Valdeno Brito sau Rubens Barrichello sunt tot mai aproape

Campionatul brazilian intră în vacanța de vară, cursele reluîndu-se în data de 11 septembrie cu celebra cursă de un milion de reali de la Interlagos, Sao Paulo.

Galerie foto: Fernanda Freixosa/Vicar