Formula 1: Echipele cer simplificarea regulamentelor

Formula 1: Echipele cer simplificarea regulamentelor

Echipele din Formula 1 consideră că este necesară simplificarea regulamentelor, pentru a face competiția mai ușor de urmărit de către fani.

Grupul de Strategie al F1 se va reuni, joi, la Geneva, iar unul dintre subiectele de discuție va fi regândirea regulamentului, după controversele ce au avut loc în ultimele curse. În Ungaria au existat probleme în privința regulii celor 107 procente, iar o decizie în cazul nerespectării steagurilor galbene duble din partea lui Nico Rosberg a venit abia la câteva ore de la finalul calificărilor.

Un alt moment discutat a fost cel în care Jenson Button a fost penalizat cu o trecere pe la boxe, după ce echipa i-a transmis că are o problemă la sistemul hidraulic, iar Christian Horner spune că fanii trebuie luați în considerare când se apar modificări în regulament.

„Cred că avem nevoie de o regulă de bun simț, dar probabil asta nu există în F1. Este precum situația cu Jenson Button [din Ungaria]. Nu am văzut ce s-a vehiculat, dar suprareglementăm și facem lucrurile mult prea complicate pentru fani. Cred că este nevoie să păstrăm lucrurile simple, ca un telespectator obișnuit să își poată da seama ce se întâmplă,” a declarat Horner.

Maurizio Arrivabene susține și el ideea simplificării regulamentelor și amintește că președintele echipei din Maranello a vorbit despre acest lucru înca din urmă cu un an.

„Cu siguranță. părerea mea este că trebuie să curățăm regulamentul de toate aceste zone gri. Dacă ai o zonă gri, nu știi niciodată în ce direcție te îndrepți ți începi să o iei ba în stânga, ba în dreapta. Președintele meu a adus în discuție această problemă în urmă cu un an și a spus clar că ne complicăm prea mult. Reguli simple și clare pot ajuta acest sport,” a adăugat Arrivabene.