Formula 1: Motoarele Renault au cu 47 de cp mai puțin față de cele Mercedes

Formula 1: Motoarele Renault au cu 47 de cp mai puțin față de cele Mercedes

Christian Horner, principalul echipei Red Bull, spune că motoarele Renault au cu 47 de cai putere mai puțin decât cele ale rivalilor de la Mercedes, dar este încrezător că inginerii echipei austriece pot reduce acest handicap.

Îmbunătățirile aduse motoarelor Renault le-au permis celor de la Red Bull să atace locul doi ocupat, de Ferrari, în clasamentul constructorilor. Horner consideră că echipa sa poate rivaliza cu Mercedes și consideră că armonizarea motorului cu șasiul reprezintă cheia pentru a realiza acest lucru.

„Cred că cel mai important este cum funcționează toate aceste lucruri în armonie. Ei au un motor-șasiu care funcționează foarte bine, în armonie. Cred că Renault a făcut progrese mari și știm că vor continua. Din nou, important este cum funcționează în armonie cu șasiul. Știm că suntem cu 47 de cai în urmă. Asta ne spun cei de la Renault și știm planurile lor petru a reduce distanța,” a declarat Horner, conform site-ului motorsport.com.

Renault a anunțat că nu va mai aduce niciun update major până la finalul anului, dar Horner spune că performanțele monoposturilor Red Bull pot fi îmbunătățite prin optimizarea motorului de acum.

„Mai avem reglaje de făcut și să lucrăm la partea de combustibil și manevrabilitate, deci cu siguranță vom performa. Astfel, sutem încrezători că vom îmbunătăți performanțele prin punerea la punct a lucrurilor pe care le avem,” a adăugat Horner.

Red Bull Racing a adunat 223 de puncte în cele 11 etape desfășurate până acum și se află la doar un punct în urma italienilor de la Ferrari și la 153 de Mercedes.