Formula 1 Germania: Dominația lui Rosberg continuă în FP2

Formula 1 Germania: Dominația lui Rosberg continuă în FP2

Nico Rosberg și-a păstrat primul loc în clasamente și după a doua sesiune de antrenamente libere.

Germanul a stabilit cel mai rapid timp al FP2, un 1:15.614 și a păstrat cele trei zecimi avans în fața liderului campionatului, Lewis Hamilton. În spatele celor doi, piloții Ferrari și Red Bull au fost protagoniștii unei lupte destul de strânse pentru următoarele locuri.

Pneurile soft au fost preferate de majoritatea piloților în primele secvențe ale sesiunii a doua a zilei de vineri, iar Nico Hulkenberg a stabilit primul reper important al FP2 în primele 10 minute. Turul acestuia a fost mai apoi îmbunătățit de piloții Red Bull și de cei de la Mercedes, cu Lewis Hamilton trecând în frunte.

Tot Hulkenberg a fost primul care a stabilit un timp puternic și cu gumele supersoft câteva zeci de minute mai târziu. După ce toți piloții au făcut-o, germanul a căzut până pe locul 7. În fața lui s-au clasat, așa cum era de așteptat, cei de la Mercedes, Ferrari și Red Bull.

Ordinea în frunte a fost aceeași cu cea din primele antrenamente ale zilei. Rosberg a stabilit un tur înregistrat în 1:15.614, iar Hamilton a continuat să fie cu ceva mai mult de trei zecimi de secundă mai lent, deși îl surclasase pe pneurile soft.

În spatele lor, Sebastian Vettel a fost cronometrat cu 0.594s mai lent decât Rosberg, iar Max Verstappen, Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen au fost despărțiți de mai puțin de o zecime de secundă pe locurile 4-6.

Ca și în FP1, mai mulți piloți au ieșit prea larg din anumite viraje – în special primul – și e foarte posibil ca odată cu sesiunea de calificări de sâmbătă, timpii realizați ieșind cu toate roțile din limitele circuitului să fie eliminați.

A doua jumătate a sesiunii a fost în mare măsură folosită de echipe pentru culegerea de date privind pneurile pentru cursă. Simulări de mai bine de 10 tururi pe ambele seturi de gume au fost făcute de majoritatea piloților, astfel încât clasamentul a rămas neschimbat.

Ritmul celor de la Mercedes a fost în mod evident cel mai bun, iar în urma lor Red Bull a părut să fie mașina superioară Ferrari-urilor. Ritmul pe un tur de circuit în regim de calificări pare a fi destul de apropiat, însă în simulările de cursă Ferrari pare a pierde câteva zecimi importante în fața echipei rivale.

În urma celor trei echipe fruntașe și a lui Nico Hulkenberg s-au poziționat Jenson Button, Sergio Perez și Fernando Alonso. Force India a arătat astfel că ritmul ei este unul destul de bun, tururile lui Hulkenberg în special fiind remarcabile.

Nu același lucru s-a putut spune și despre Williams, ai căror piloți s-au regăsit pe pozițiile 13 și 15, în urma celor doi echipieri ai Toro Rosso. Carlos Sainz a fost marginal mai rapid decât Daniil Kvyat iar Valtteri Bottas l-a surclasat pe Felipe Massa. Între cei doi s-a intercalat Romain Grosjean, la aproximativ 2s în urma liderului Rosberg.

Esteban Gutierrez i-a urmat pe locul 16 în cea de-a doua mașină Haas, iar Renault, Sauber și Manor și-au împărțit ultimele poziții în clasament. Pascal Wehrlein a impresionat reușind să fie mai rapid decât Jolyon Palmer, Felipe Nasr și coechipierul său Rio Haryanto, stabilind un timp cu doar două zecimi mai lent decât cel al lui Kevin Magnussen și cu o zecime mai lent ca Marcus Ericsson.

CoiUuUbVUAAF4vJ