Formula 1 Germania: Rosberg cel mai rapid după FP1 la Hockenheim

Formula 1 Germania: Rosberg cel mai rapid după FP1 la Hockenheim

Formula 1 a revenit la Hockenheim iar Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente a weekend-ului din Germania.

Rosberg a fost cu trei zecimi de secundă mai rapid decât colegul său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Echipele Ferrari și Red Bull s-au clasat pe locurile următoare, generând o primă idee asupra ordinii mașinilor de pe Hockenheimring.

Sărbătoritul Fernando Alonso a fost primul pilot care a realizat un timp cronometrat, iar majoritatea echipelor au optat doar pentru un tur de instalare în primele minute ale sesiunii. Apoi mașinile au început să apară în număr mai mare pe circuit – unele pe pneuri soft, altele pe supersoft-uri.

Printre scânteile cauzate de micile oscilații ale pistei și câteva ieșiri în decor în rapidul prim viraj al circuitului, Mercedes, Ferrari și Red Bull au acaparat prima parte a clasamentului după primele 40 de minute. Rosberg conducea cu un 1:17.030 mai rapid cu 0.379s decât cel mai bun tur al lui Vettel. Hamilton, Raikkonen și Ricciardo completau primele 5 poziții, la mai puțin de o secundă în urmă.

Rosberg a fost de altfel primul pilot înapoi pe circuit după o scurtă perioadă de liniște, iar pe pneurile supersoft și-a îmbunătățit vizibil cel mai bun tur. Timpul de 1:15.517 stabilit de el nu a mai fost depășit în prima sesiune de antrenamente. Hamilton a pierdut două zecimi de secundă în primul sector al încercării sale cele mai rapide, nereușind să câștige înapoi timp. Britanicul a încheiat la 0.326s în urma coechipierului său.

Vettel a încheiat la 1.150s în urmă, în fața lui Raikkonen și a celor doi piloți Red Bull, Verstappen și Ricciardo. Astfel, prima impresie este că ordinea firească a primelor trei echipe în acest weekend este Mercedes – Ferrari – Red Bull. Rămâne de văzut dacă va reuși vreuna din ele să modifice datele până la cursa de duminică.

McLaren și-a continuat forma recentă impresionantă. Piloții săi au terminat sesiunea cu timpii 7 și 8, cu Alonso fiind ceva mai rapid decât Jenson Button. Britanicul a fost primul pilot din clasament care a avut o întârziere de peste două secundă față de Rosberg.

Daniil Kvyat și Carlos Sainz au stabilit următorii timpi, la aproximativ 2.5s în urmă, iar Marcus Ericsson a impresionat urând până pe locul 11, în fața celor doi piloți de la Williams. Valtteri Bottas a fost marginal mai rapid decât Felipe Massa și ambii i-au devansat pe cei de la Force India, dar și pe Romain Grosjean, care s-a intercalat între piloții rivalelor din clasamentul constructorilor.

Pilotul de rezervă al Haas, Charles Lecrerc, a încheiat cu al 17-lea timp, fiind mai rapid decât Esteban Ocon, care a pilotat în FP1 din aceeași postură la Renault. Francezul a fost al 20-lea, în urma lui Kevin Magnussen și Felipe Nasr, dar în fața piloților Manor, care au completat lista celor 22 de piloți de la Hockenheim.

CohczRKUkAArmqB