GP3 Hockenheim: motive de bucurie în academia Ferrari

GP3 Hockenheim: motive de bucurie în academia Ferrari

Alex Albon nu a prins podiumul la Hockenheim în niciuna dintre manșe, iar Fuoco a performat doar sâmbătă. Asta a făcut jocurile lui Charles Leclerc, revenit la șefie în clasament după două manșe muncite. Duminică, Hughes a adus prima victorie DAMS în GP3.

Cursa 1

Albon și Dennis urmau să plece de pe prima linie, însă pilotul Arden a calat pe grilă și a fost nevoit să ia startul de pe linia boxelor. Imediat după start, Alex Palou a suferit avarii la aripa față și a pierdut locul în puncte, în timp ce Albon încerca să se distanțeze de un pluton urmăritor format din de Vries, Fuoco și Leclerc. Au urmat incidentele perechilor Isaakyan-Boschung și Schothorst-Fukuzumi, iar după un Safety Car Virtual s-a produs reacția subită a lui Antonio Fuoco, italianul preluând conducerea de la un Albon, care a fost scos larg pe exterior și a văzut cum trece de el rivalul Leclerc.

Pentru Leclerc ar fi fost un rezultat bun dacă ar fi luat sosirea pe 2, însă pneurile sale au cedat în ultimele două tururi, iar monegascul n-a putut să se mai apere de atacurile venite din spate, pierzând 3 poziții în detrimentul lui de Vries, Parry și (mai ales) Albon. Olandezul de la ART Grand Prix a obținut și punctele suplimentare pentru cel mai rapid tur și e de așteptat să rămână un factor în lupta pentru victorii, chiar dacă nu mai joacă o carte pentru titlul stagiunii.

În puncte au mai terminat Aitken, Maini (a patra oară în cinci starturi), perechea DAMS formată din Hughes și Ferrucci, dar și Tatiana Calderon, pentru prima oară în top 10 în seria GP3.

Cursa 2

Jake Hughes (DAMS) a plecat din pole pe grila inversată, însă Arjun Maini a avut o reacție mai bună la stingerea semafoarelor și a preluat conducerea. La prima trecere prin acul de păr am avut (ca de obicei) un incident, victima cea mai importantă fiind chiar liderul la general, Alex Albon. După o perioadă sub Virtual Safety Car, Hughes a fost mai atent și l-a devansat din nou pe Maini, sprintând ulterior către prima victorie din categorie.

În urma britanicului de la DAMS a sosit marele său rival de anul trecut din seriile Renault 2.0, Jack Aitken. Acesta a trecut pe final de Charles Leclerc, pilotul academiei Ferrari fiind mai degrabă mulțumit că e din nou în fața lui Albon și Fuoco la finele unei manșe, după trei starturi mai puțin inspirate. De altfel, toți cei trei piloți de pe podium aveau mari motive de bucurie: Hughes a adus prima victorie și pentru DAMS în GP3, Aitken a reușit primul podium în serie, iar Leclerc a redevenit lider în clasamentul general înaintea pauzei de vară.

Santino Ferrucci a sosit al patrulea, egalându-și cel mai bun rezultat de la Silverstone, urmat de Maini. Ambii sunt într-o situație similară – nu au rupt gura târgului în europeanul de Formula 3, însă mutarea în GP3 le-a făcut mult bine. Jake Dennis a recuperat de pe 12 până pe 6, fiind urmat în puncte de Parry și Nyck de Vries.

Urmează etapa de la Spa, peste patru săptămâni și alte trei weekenduri, câte unul în fiecare lună. În continuare, pare greu de crezut că trio-ul fruntaș poate fi ajuns de cineva, așa că e bine să ne alegem favoritul pentru titlu doar dintre Leclerc, Albon și Fuoco. Totuși, a fost prima etapă din 2016 în care ART Grand Prix nu a învins în vreuna dintre cele două manșe.

Clasament: Leclerc 126p, Albon 123p, Fuoco 115p, Parry 70p, de Vries 65p