Formula 1: Red Bull vrea să reducă distanța față de Mercedes

Formula 1: Red Bull vrea să reducă distanța față de Mercedes

Red Bull își propune să reducă distanța față de Mercedes, după ce a depășit Ferrari în urma podiumului dublu obținut în Germania.

Echipa austriacă a reușit să îmbunătățească monopostul suficient de mult încât a ajuns la doar trei zecimi de secundă față de cel al rivalilor de la Mercedes. Principalul echipei, Christian Horner, speră că progresul va continua și Red Bull va reuși să reducă distanța de 159 de puncte față de germani.

„Mai sunt câteva curse în calendar care sperăm să ne fie favorabile, dar obiectivul nostru este să încercăm să continuăm să reducem distanța față de Mercedes. Cred că, în medie, am fost la trei zecimi de secundă de ei. Și, ceea ce este cu adevărat încurajator este că pe ultimul stint, Nico nu a reșit să atace niciunul dintre piloții noștri pe pneurile soft,” a declarat Horner conform site-ului motorsport.com.

Faptul că Red Bull are al doilea cel mai rapid monopost din F1 a putut fi observant în ultimele curse, când învins Ferrari de fiecare data, și chiar a trecut în fața echipei italiene, după cursa de la Hockenheim.

„Am avut o serie pozitivă de rezultate în ultima vreme. Am recuperat deficitul de 30 de puncte față de Ferrari, ca să începem pauza de vară cu un avans de 14 puncte. Am avut performanțe foarte bune pe circuite variate, de la Austria până la Silverstone sau Budapesta și acum aici. Patru locații foarte diferite și patru suprafețe foarte diferite. Cred că asta este de bun augur pentru a doua parte a sezonului,” a adăugat Horner.

Mercedes conduce clasamentul constructorilor, cu 415 puncte, urmată de Red Bull cu 256 de puncte și Ferrari cu 242 de puncte.