Moto3 Spielberg: Joan Mir obține prima victorie a carierei

Moto3 Spielberg: Joan Mir obține prima victorie a carierei

Obișnuiți cu victoriile pe bandă ale lui Danny Kent de anul trecut, cei de la Leopard Racing au suferit în prima parte a sezonului. Însă semnele bune de la Sachsenring au fost urmate în Austria de primul succes din 2016, obținut de debutantul spaniol Joan Mir, spre bucuria constructorului local KTM.

Prima linie promitea un debut de cursă în forță, cu Binder care dominase antrenamentele și Bastianini care ieșise la rampă în warm-up, ambii dornici să-l devanseze pe polemanul-surpriză Joan Mir. Cei trei s-au desprins în primele tururi, însă forcingul lui Quartararo și Ottl a format un cvintet cu ambiții de podium. Până la jumătatea cursei au fost chiar 10 piloți în grupul de frunte, însă apoi s-a produs desprinderea celor cinci sus-menționați, în timp ce pe 6 a urcat Jorge Navarro, dornic să limiteze pierderea de puncte în raport cu Binder atâta vreme cât spaniolul este încă nerefăcut complet.

Brad Binder a dovedit că este cel mai abil pe a treia zonă de frânare puternică a circuitului și nu a trecut vreun tur fără ca liderul să se schimbe. Gabriel Rodrigo ne-a arătat iar că are viteză, însă a sfârșit în decor, iar socotelile lui Navarro s-au năruit în acul de păr Remus, când a pierdut fața. Enea Bastianini a rămas singurul adversar pentru 4 piloți KTM, însă oricum nu s-a pus problema vreunei cooperări la clasa mică – fiecare pentru el, chiar și între Mir și Quartararo, coechipieri la Leopard Racing.

Joan Mir și-a păstrat calmul până în ultimul tur și a respins atacul final al lui Binder, în timp ce coechipierul său Quartararo a pierdut la miime de secundă locul al treilea pe podium în dauna lui Bastianini. Phillip Oettl a făcut o cursă foarte bună și a așteptat un incident pe final, dar cum acesta nu s-a produs, germanul a încheiat pe 5.

Cu Romano Fenati suspendat de echipa sa pentru comportament agresiv și Jorge Navarro abandonat, Brad Binder s-a distanțat la 67 de puncte de cel mai apropiat rival și e tot mai aproape de titlu. Mai sunt opt etape din acest sezon, însă maturitatea etalată de sudafrican este dezarmantă pentru oricine. Unde sunt învingătorii de etapă din 2016? Pecco Bagnaia a sosit abia pe 11, Antonelli pe 18, iar Pawi pe 27 din 30! În schimb, Maria Herrera a prins din nou zona punctelor, terminând cursa de pe Red Bull Ring pe 14.