Formula 1: Symonds: „Spa ni se potrivește”

Formula 1: Symonds: „Spa ni se potrivește”

Pat Symonds, inginerul șef al celor de la Williams, consideră că circuitul de la Spa-Francorschamps este unul potrivit pentru monoposturile echipei.

Cu doar 15 puncte obținute în ultimele cinci curse, poziția a patra a celor de la Williams în clasament este amenințată de Force India. Însă Pat Symonds este încrezător că echipa își va recăpăta forma în MP al Belgiei.

„Spa este un circuit care ar trebui să ne fie favorabil, iar ținta noastră va fi să ne luptăm de la început pentru puncte. Ce ar fi de spus este că așteptăm o vreme uscată și caldă tot weekend-ul, ceea ce nu este tipic pentru condițiile de la Spa. Viteza de vârf este destul de importantă, astfel că majoritatea monoposturilor sunt setate cu o forță de apăsare redusă, ceea ce compromite viteza în sectorul al doilea pentru a oferi oportunități mai bune de depășire în virajele 5 și 18,” a declarat Symonds.

Britanicul a vorbit și despre strategiile de cursă pe care echipele le vor aborda la Spa și spune că standardul va fi de două treceri pe la boxe, grație condițiilor de pe circuitul belgian.

„Spa solicită foarte mult pneurile. La obișnuitele temperaturi scăzute ne-am aștepta să apară fenomenul de „graining” pe pneurile față la începutul weekend-ului cu o uzare mai echilibrată între față și spate până la ziua cursei. Ne-am întors la medium, soft și supersoft cu care avem foarte multă experiență anul acesta și combinate cu turul de 7 km, înseamnă că trebuie să ne așteptăm ca majoritatea monoposturilor să aibă strategii cu două opriri la boxe”, a adăugat Symonds.

Williams se află pe locul patru în clasamentul constructorilor, cu 96 de puncte, la 15 distanță de Force India.