Formula 1: Horner: „Verstappen nu este afectat de critici”

Formula 1: Horner: „Verstappen nu este afectat de critici”

Christian Horner, principalul echipei Red Bull, spune că Max Verstappen nu este afectat de numeroasele critici primite în utimele săptămâni.

Verstappen a fost acuzat de Raikkonen și Vettel că le-a stricat cursa, la finalul MP al Belgiei, în timp ce fostul campion mondial Jacques Villeneuve a spus că FIA îl protejează. Însă, pilotul în vârstă de 18 a trecut ușor pest aceste critici și a reușit să recupereze după un start slab la Monza, terminând cursa pe poziția a șaptea.

„Nu l-am văzut afectat deloc. Evident, acceptă situația, este tânăr și trece prin diverse experiențe care îl ajută să crească și să învețe. Ca orice puști de 18 ani, nu este afectat și se concentrează doar asupra pilotajului. Este cine este și nu se va schimba doar pentru că cineva spune că ar trebui să o facă,” a declarat Horner, conform site-ului F1i.com.

Britanicul spune că această abordare arată capacitatea lui Verstappen de a face față criticilor. „Categoric, cred că forța sa mentală este la nivelul superpiloților, toți au această putere,” a adăugat Horner.

Verstappen a debutat la Red Bull cu o victorie în MP al Spaniei, iar de atunci a mai prins podiumul de trei ori și se află, în acest moment, pe poziția a șasea în clasamentul piloților.