Formula 1: Button: „Ne vom lupta cu Ferrari pe finalul sezonului”

Formula 1: Button: „Ne vom lupta cu Ferrari pe finalul sezonului”

Jenson Button este de părere că upgrade-urile pe care McLaren le va introduce în următoarele săptămâni vor permite echipei din Woking să fie la același nivel cu Ferrari.

McLaren a înregistrat un progres considerabil față de sezonul trecut, iar în acest moment este prezentă cu regularitate în Q3. Cu un upgrade al motorului anunțat de Honda și o îmbunătățire a sistemului de alimentare cu combustibil al monopostului, Button este încrezător că McLaren ar putea concura pentru pozițiile fruntașe.

„Trebuie să ai obiective în acest sport. Anul trecut eram într-o situație dificilă, nu aveam un monopost fiabil și suficient de rapid. Am progresat enorm în ultimele 12 luni și dacă te uiți la ce avem pregătit entru viitor, ar trebui să ne putem lupta pe finalu anului cu echipe care sunt deasupra noastră în acest moment. Ferrari ar fi una dintre ele,” a declarat Button, conform site-ului F1i.com

Britanicul consideră că pachetul de îmbunătățiri pe care McLaren îl va aduce în Malaezia, peste două săptămâni, este un pas suficient de mare încât să poată concura cu Scuderia.

„Este un progres bun, mereu ne dormi mai mult dar băieții fac o treabă foarte bună în ceea ce privește upgrade-urile. Simt că în Malaezia, când vom primii noul upgrade, vom vedea o performanță superioară. Cu monopostul îmbunătățit mereu, cu aerodinamica pe care o avem, chiar dacă mai este de lucru aici, ne putem luta cu monoposturile roșii,” a adăugat Button.

McLaren se află în acest moment pe poziția a șasea în clasament, cu 48 de puncte, cu 21 de puncte mai multe decât au înregistrat în tot sezonul precedent.