Formula 1: Ecclestone: „Prost a fost cel mai bun”

Formula 1: Ecclestone: „Prost a fost cel mai bun”

Bernie Ecclestone îl consideră pe Alain Prost cel mai bun pilot din istoria Formulei 1.

Cu o experiență de aproape 60 de ani în motorsport, Ecclestone a fost chestionat de jurnaliștii cotidianului spaniol Marca despre piloții săi favoriți. Britanicul, în vârstă de 85 de ani îl consideră pe cvadruplul campion mondial Alain Prost mai bun decât Fangio, Senna sau Schumacher.

„E greu de spus, dar dacă ar fi să aleg unul, acela probabil ar fi Prost. A fost mai bun decât Schumacher sau Senna. Michael a primit mult ajutor din partea echipei sau a coechipierilor, iar asta s-a întâmplat uneori și în cazul lui Senna. În schimb, Prost nu a avut niciodată asemenea privilegii. El a avut întotdeauna adversari, chiar și în echipa lui,” a declarat Ecclestone pentru Marca.

Deși consideră că francezul este cel mai bun pilot din istoria F1, Bernie recunoaște că preferatul său este Jochen Rindt. Austriacul, căruia Ecclestone i-a fost manager, a devenit primul campion mondial din F1 încoronat post-mortem în 1970, după ce a suferit un accident fatal la Monza, cu patru etape înainte de finalul sezonului.

„Eram foarte apropiați, colegi și chiar prieteni. Cu siguranță el este preferatul meu, dar nu este cel mai bun din toate timpurile. Acela este Prost,” a explicat Ecclestone.

Alain Prost a cucerit de patru ori titlul în Formula 1, de trei ori cu McLaren, în 1985, 1986 și 1989 și o dată cu Williams, în 1993.