MotoGP Aragon: Marquez încheie seria învingătorilor diferiți

MotoGP Aragon: Marquez încheie seria învingătorilor diferiți

Marc Marquez n-a avut mare noroc în ultimii doi ani în Aragon, dar s-a revanșat cu vârf și îndesat, oprind hemoragia de puncte din ultimele manșe. Rossi a pierdut lupta cu Lorenzo și nouă puncte capitale.

Maverick Vinales a preluat conducerea după start, iar Lorenzo l-a retrogradat pe Marquez până pe poziția a treia. A fost o situație temporară, la prima trecere prin virajul 15 liderul la general recuperând un loc. Un tur mai târziu, în același punct, Marquez a revenit asupra lui Vinales și a trecut în frunte. N-a stat prea mult acolo, un moment fierbinte aruncându-l înapoi pe 5.

Vinales a încercat să evadeze, însă perechea Yamaha l-a ținut sub observație, în timp ce Dovizioso l-a mai încetinit o vreme pe Marquez. În turul al patrulea, Rossi a trecut de Lorenzo în primul viraj, iar Marquez a finalizat depășirea în fața lui Dovi, după ce modelul Ducati îi dăduse replica pe lunga linie dreaptă. Andrea a continuat să cadă în clasament, în timp ce ambele modele Suzuki arătau foarte bine pe Motorland.

În turul 8 s-a produs rocada la vârf, Rossi trecând de Vinales. L-au urmat Marquez și Lorenzo, iar ecartul dintre Valentino și Marc s-a topit în doar trei bucle. Tot în virajul 15 a survenit atacul pilotului Repsol Honda, iar Doctorul nu a avut răspuns. După două-trei tururi în care a încercat să țină pasul cu Marquez, era evident că nu poate face nimic în această zi. Mai mult, pneurile sale erau într-o stare deja precară după o asemenea insistență, iar Lorenzo l-a taxat cu fermitate.

Vinales a pierdut contactul cu primii 3, în timp ce Crutchlow a tranșat disputa cu Aleix Espargaro și Dani Pedrosa în plutonul secund. Pe final, unicul punct de interes a fost lupta dintre Lorenzo și Rossi, italianul fiind la limită cu pneul de compoziție medie pe față. În penultimul tur s-a produs atacul, însă Valentino a ieșit foarte larg. Manevra sa a fost mult prea pripită și trăda nervozitatea situației. Nouă puncte pierdute față de Marquez și un coechipier care-i este cel mai dur oponent.

Ceva mai în spate, ambele Aprilia încheiau top 10, rezultatul fiind excelent cu Bautista și Bradl în fața celor două modele de uzină Ducati. Nicky Hayden, înlocuitorul lui Jack Miller, a obținut ultimul punct pus în joc pe Honda Marc VDS.

Însă ziua i-a aparținut lui Marquez, la capătul unui weekend dominat cap-coadă. Ultima sa victorie data de la mijlocul lui iulie, din Germania. Avea mare nevoie de o asemenea performanță după ce Rossi îi luase puncte în ultimele patru Mari Premii și deja ne întrebăm când, nu dacă va deveni campion spaniolul pentru a treia oară.