Formula 1 Malaezia: Hamilton preia frâiele în FP3

Formula 1 Malaezia: Hamilton preia frâiele în FP3

Mercedes și-a continuat dominația în ultima sesiune de antrenamente libere, iar Lewis Hamilton a fost vizibil mai rapid decât Nico Rosberg în simulările de calificări.

Britanicul a stabilit cel mai rapid timp al sesiunii, un 1:34.434 stabilit cu un sfert de oră rămas din cele 60 de minute. Rosberg nu a reușit să replice decât cu un tur cu peste o jumătate de secundă mai lent pe pneurile soft. Timpii îl pun în avantaj pe campionul mondial înaintea calificărilor, unde acesta va încerca să preia inițiativa după cursele câștigate de Rosberg în această toamnă.

Majoritatea mașinilor au rulat pe pneurile medium și hard în prima parte a sesiunii. Mai mulți piloți au avut probleme în ceea ce privește stabilitatea monoposturilor pe suprafața proaspăt asfaltată din Malaezia, cu ultimul viraj dovedindu-se cel mai dificil de negociat. Acolo, Esteban Gutierrez și Sebastian Vettel s-au răsucit necontrolat pe noua trasă exterioară a virajului.

Hamilton a reușit să-și îmbunătățească timpul cel mai mult când a trecut pe pneurile mai rapide, soft, terminând sesiunea cu cel mai bun timp. Max Verstappen s-a intercalat între britanic și coechipierul său, iar ordinea primilor șase va fi foarte dificil de prezis pentru calificări, dat fiind că piloții Ferrari și Red Bull au fost acoperiți de doar șase zecimi de secundă. Vettel a încheiat pe locul 5, marginal în urma lui Kimi Raikkonen, în timp ce Daniel Ricciardo a stabilit al 6-lea timp. Ritmul de cursă arătat de cele două echipe ieri este unul bun, astfel încât e posibil să urmărim o luptă interesantă în cursa de duminică.

Nico Hulkenberg a fost urmăritorul cel mai apropiat al primelor trei echipe, cu un timp cu 1.3s mai lent decât cel al lui Hamilton. Acesta a fost urmat de cei doi piloți Williams, Valtteri Bottas și Felipe Massa, care l-au încadrat pe locul 9 pe Carlos Sainz. Sergio Perez a completat prima jumătate a clasamentului.

Jenson Button a stabilit al 11-lea timp al FP3, în timp ce Fernando Alonso nu a avut ocazia să ruleze un tur cu adevărat rapid. Spaniolul va primi o penalizare de 45 de locuri pe grila de start, iar echipa s-a concentrat pentru a îmbunătăți mașina pentru cursă, având în vedere că sesiunea de calificări a lui Alonso nu va conta.

Pascal Wehrlein a fost alt pilot ghinionist al sesiunii, acuzând probleme mecanice în mașina Manor, iar Romain Grosjean a fost alt pilot care a ieșit de pe circuit în sectorul secund.

În clasament, piloții Renault, Haas, Sauber și Manor și-au împărțit ultimele locuri. Gutierrez a încheiat înaintea lui Jolyon Palmer, Grosjean și Kevin Magnussen urmându-i. Daniil Kvyat a stabilit un timp slab în cea de-a doua mașină Toro Rosso. Rusul a reușit să fie mai rapid doar decât codașii de la Sauber și Manor – ordinea lor fiind Marcus Ericsson, Felipe Nasr, Esteban Ocon, Wehrlein.

ctqgk4qwgaasj9i