IndyCar: Josef Newgarden îl înlocuiește pe Montoya la Penske

IndyCar: Josef Newgarden îl înlocuiește pe Montoya la Penske

Roger Penske a pus din nou ținta pe cel mai bun pilot disponibil în afara Big Three și, la doi ani după contractarea lui Simon Pagenaud, întinerește echipa prin aducerea lui Josef Newgarden. Montoya este cel sacrificat de Căpitan.

Cel de-al 50-lea sezon al echipei Penske a fost un triumf total în IndyCar, piloții lui Roger terminând sezonul pe primele trei locuril. Pagenaud a devenit campion în fața lui Will Power, iar Helio Castroneves a dovedit o constanță impresionantă la vârsta sa, chiar dacă victoria l-a ocolit în ultima vreme. În urma acestui trio, pe 4 la final de an a fost Josef Newgarden, care a câștigat runda de pe ovalul din Iowa și a totalizat 11 clasări în top 10 din 16 starturi.

Zvonurile îl dădea demult pe tânărul american de 25 de ani la Penske, atât din rațiuni sportive, cât și datorită profilului de marketing foarte atractiv. Practic, în căutarea performanței pure, Roger Penske a ales să nu angajeze piloți americani atâta timp cât nimeni nu-i satisfăcea criteriile elitiste. Acum s-a potrivit, iar monopostul #2 cu care Montoya a câștigat în 2016 prima cursă a anului, înainte ca un șir de ghinioane să-l afecteze, îi va reveni lui Newgarden.

Când te gândești la talentele de top ale campionatului, atât ca pilotaj cât și dintr-o perspectivă comercială, Josef (Newgarden) este aproape de capul listei.

Roger Penske

În sezoanele precedente, Josef mai câștigase două curse și până la momentul actual a totalizat peste 600 de tururi la conducerea etapelor din IndyCar. Alegerea este firească și rămâne de văzut cine va fi următorul pariu al lui Ed Carpenter. Sunt zvonuri pripite care anunță o rocadă Newgarden-Montoya, însă e mai probabil ca locul veteranului de 41 de ani să nu mai fie în competițiile de top din Statele Unite. În NASCAR n-ar avea sens întoarcerea, unde a câștigat doar 2 curse din 255 de starturi, și acelea pe trasee virajate. Visul său e să completeze tripla coroană Monaco-Indy-Le Mans, așa că ar trebui să facă tot posibilul să obțină un contract bun în WEC, după testele de anul trecut.

CART 2000: Cât ghinion poate avea Montoya?

Indy 500: Montoya, pe Victory Lane după 15 ani!

montoya-juan-pablo100516-getty-ftrjpg_15igrcyjadloc1ojivotb65kvs