Formula 1 Japonia: Mercedes domină în FP1

Formula 1 Japonia: Mercedes domină în FP1

Mercedes AMG a început cu dreptul week-end-ul japonez stabilind cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere și asta după ce în urma problemelor întâmpinate de Hamilton în Malaezia când un cuzinet a cedat, inginerii din Brixworth au decis sa modifice parametrii de funcționare a PU-ului.

În ciuda ”domolirii” forțate, Nico Rosberg a fost cel mai rapid pilot al primei sesiuni, stabilind un timp de 1m32.431s, fiind cu 0,215s mai rapid ca britanicul Hamilton clasat al doilea.

Sebastian Vettel al fost al treilea pentru Ferrari, la peste o secundă în urma lui Roberg într-o sesiune în care germanul s-a chinuit să găsească un setup potrivit pentru monopostul SF16-H.

Kimi Raikkonen a fost al 4-lea urmat de duo-ul Red Bull Racing condus de câștigătorul ultimei curse, Daniel Ricciardo. Inginerii RBR au făcut o serie de teste aerodinamice atât cu flow-vis paint cât și cu kiel probe array pentru a verifica curgerea aerului în partea frontală a monopostului.

Perechea Force India a terminat ziua pe locurile 7 și 8 cu Hulkenberg în fața lui Perez. Mexicanul a testat la începutul sesiunii sistemul Halo.

Fernando Alonso a fost al 9-lea pentru McLaren. Spaniolul a folosit varianta nouă a PU-ului Honda pentru care au folosit un 1 token dar a și fost protagonistul unui accident în curba Spoon unde din cauza unui tete-a-queue ratat virajul și a lovit bariera Tec-Pro rupând endplate-ul dreapta al aripii spate.

Bottas a fost al 10-lea pentru Williams într-o sesiune lipsită de incidente.

Perechea Kvyat-Sainz a terminat pe locurile 11 și 12. Rusul a întâmpinat o serie de probleme de setup chinuindu-se mai bine de jumătate de sesiune s pună la punct monopostul Toro Rosso pentru ca la finalul sesiunii sa raporteze zgomote ciudate de sub capota motorului.

Button a fost al 13-lea pentru McLaren urmat de francezul Grosjean pe locul 14. Monopostul Haas a suferit o cedare sistemului de frânare în ultima dintre crubele Degner, iar asta a limitat ziua lui Romain Grosjean la 6 tururi.

Nasr, Massa, Guttierrez și Ericsson au fost următorii clasați cu  Renault și Manor împărțind ultimele 4 locuri ale clasamentului.

© F1.com
© F1.com
© F1.com
© F1.com