Formula 1: Hülkenberg la Renault din 2017

Formula 1: Hülkenberg la Renault din 2017

Renault Sport F1 a confirmat aducerea lui Nico Hülkenberg în cadrul echipei începând cu sezonul următor al Formulei 1.

Hülkenberg se va alătura grupării Renault începând cu 2017, semnând un contract valabil pe mai mulți ani. Mai mult, germanul va colabora la echipă din nou cu Frédéric Vasseur, cu care a cucerit în anii săi de formare titluri în Formula 3 și GP2.

„Sunt foarte bucuros că mă voi alătura echipei Renault Sport F1 în 2017,” a spus germanul.

„Renault a fost mereu o piesă importantă în lumea motorsportului și îmi aduce amintiri incredibile: în perioada petrecută la Renault, Michael Schumacher a ajutat Germania să devină o forță în F1, dar mi-a și oferit entuziasmul pentru a pilota.”

„Fiind acum parte din familia Renault, doresc să dezvolt mașina și să ajut la scrierea unor noi povești de succes,” a încheiat Hülkenberg.

El este primul pilot pe care constructorul francez l-a prezentat pentru sezonul următor. Deși nimic nu a fost încă anunțat oficial, câțiva piloți ies în evidență drept principali candidați pentru cel de-al doilea monopost. Printre ei, cei doi echipieri actuali, Kevin Magnussen și Jolyon Palmer, dar și Esteban Ocon de la Manor.

„Pentru a face următorul pas, aveam nevoie de un pilot experimentat care are în continuare motivația necesară pentru a urca pe podiumuri,” a declarat Președintele Renault Sport, Jerome Stoll.

„Nico Hülkenberg se potrivește perfect acestui rol și reprezintă o adiție excelentă având în vedere ce dorim să realizăm. Este un pilot foarte talentat, dedicat și motivat.”

„Nico ne va ajuta să transformăm munca din acest sezon în rezultate mai bune pe circuit în 2017 și anii ce urmează. Așteptăm entuziasmați să îl vedem în noua noastră mașină anul viitor.”

Germanul va părăsi Force India după ce a pilotat pentru echipă patru sezoane – mai întâi în 2012 și apoi în perioada 2014-2016. Hülkenberg a fost și pilot de teste al Force India în 2011, după plecarea sa de la Williams, unde debutase în Formula 1. În 2013 el a evoluat pentru Sauber.

În actualul sezon, Hülkenberg se află pe locul 9 al clasamentului piloților, în timp ce echipa Force India se află într-o luptă pe care momentan o câștigă în fața celor de la Williams pentru locul 4 al clasamentului constructorilor.

„Toți cei de la Sahara Force India îi dorim lui Nico succes în viitor după ce drumurile noastre se despart,” a declarat echipa.

„După cinci ani petrecuți alături de noi, Nico este un bun prieten și a contribuit enorm de mult la succesul echipei. Este un pilot de excepție care a acumulat pentru echipă mai multe puncte ca oricine altcineva.”

„Chiar dacă este adevărat că îi vom simți lipsa, respectăm decizia sa de a da curs altor oportunități și credem că ar fi fost nedrept să intervenim.”

Force India anunțase anul trecut că germanul și-a extins contractul cu gruparea până la finele sezonului 2017, dar Hülkenberg a dat curs ofertei Renault.

Echipa franceză a declarat în trecut că speră ca planul lor pe termen lung să le aducă un titlu în Formula 1, dar că e posibil ca acest lucru să aibă loc abia în 2022.