Formula 1: Palmer rămâne la Renault

Formula 1: Palmer rămâne la Renault

Renault Sport F1 a anunțat prelungirea contractului lui Jolyon Palmer cu gruparea franceză.

După cooptarea lui Nico Hulkenberg la echipă luna trecută, Renault a anunțat că Jolyon Palmer este alegerea ei pentru cel de-al doilea post de pilot în 2017.

Britanicul își va păstra astfel poziția în detrimentul lui Kevin Magnussen, coechipierul său din acest an care era un al doilea candidat serios pentru un volan Renault.

„Suntem bucuroși că l-am reținut pe Jolyon ca pilot pentru anul 2017. El și-a arătat ambiția de a se dezvolta cu noi ca echipă și am fost impresionați de evoluțiile sale tot mai bune de pe circuit pe măsură ce sezonul s-a scurs,” a declarat Jerome Stoll, Președintele Renault Sport Racing.

„Suntem încrezători că combinația dintre Jolyon și Nico Hulkenberg ne va oferi forța necesară pentru a ne atinge obiectivele,” a mai spus acesta, adăugând și că prezența unui coechipier ca Hulkenberg în echipă îl va motiva pe Palmer.

La rândul său, britanicul s-a declarat entuziasmat: „Sunt foarte fericit că pot concura la Renault Sport F1 pentru un al doilea sezon și abia aștept să recompensez încrederea pe care echipa mi-a oferit-o cu rezultate bune pe circuit.”

Palmer se va afla în al treilea an de colaborare cu Renault, având la activ un sezon ca pilot de teste al Lotus înainte ca echipa să fie recumpărată de către constructorul francez și ca britanicul să devină pilot principal. Anterior mai fusese pilot de teste pentru Force India.

În acest sezon, el a reușit să acumuleze un singur punct din 19 curse, terminând al 10-lea în Marele Premiu al Malaeziei și aflându-se pe 17 în clasamentul general.

Citește și: Hülkenberg – doar una din mutările riscante din acest sport al șanselor

Anunțul făcut de Renault îi deschide drumul lui Kevin Magnussen pentru a se alătura grupării Haas în 2017, urmând cel mai probabil ca danezul să îl înlocuiască acolo pe Esteban Gutierrez.

Mutarea lui Esteban Ocon la Force India este de asemenea așteptată înaintea MP al Braziliei din acest weekend. Odată anunțată, grila Formulei 1 va fi completă pentru sezonul viitor cu excepția a patru locuri disponibile la echipele Sauber și Manor.