Formula 1: Ocon face mutarea la Force India

Formula 1: Ocon face mutarea la Force India

Force India a anunțat completarea line-up-ului său pentru 2017 cu tânărul Esteban Ocon, care se va despărți de Manor.

Francezul de 20 de ani i se va alătura lui Sergio Perez la Force India la finalul acestui sezon, semnând un contract pe mai mulți ani. În trecut, Ocon a fost pilot de teste al echipei în 2015, câștigând în același an seria GP3 și în 2014 fiind campion al Formulei 3 Europene.

„Sunt foarte entuziasmat să mă alătur echipei Force India,” a spus Ocon. „Deja știu echipa destul de bine din perioada în care am fost pilot de teste anul trecut și abia aștept să lucrez cu toți cei de la Silverstone din nou. Deși sunt relativ nou în Formula 1, jumătatea de sezon petrecută la Manor mi-a oferit experiență importantă și mă simt pregătit pentru această nouă oportunitate.”

Ocon s-a alăturat echipei Manor după Marele Premiu al Germaniei din acest an, înlocuindu-l pe Rio Haryanto. Până în acest moment, francezul nu a acumulat vreun punct în Formula 1.

Vijay Mallya, directorul echipei Force India, a declarat: „E o plăcere să-i urăm bun venit lui Esteban ca noul nostru pilot. Este un talent excepțional, după cum și statutul său ca Junior Mercedes o demonstrează, și nu am niciun dubiu că se va dezvolta la echipa noastră. Îl urmărim pe Esteban de câțiva ani în întrecerile de junori unde a obținut rezultate extraordinare.”

Mallya a adăugat că perioada de teste petrecută de Ocon la echipa sa anul trecut a avut la rândul ei un impact major asupra deciziei. La rândul său, Toto Wolff s-a declarat mulțumit că pilotului i s-a oferit o oportunitate la Force India, completând: „Este bine pentru Formula 1 că talentul se impune în fața banilor și vom vedea în anii următori unii dintre cei mai impresionanți tineri piloți încercând să ajungă în vârful Formulei 1.”

Plecarea lui Ocon de la Manor are loc într-o perioadă în care echipele fac ultimele recrutări înainte de inter-sezon. El va ocupa locul lui Nico Hulkenberg în cadrul Force India, germanul anunțându-și mutarea la Renault luna trecută. Constructorul francez l-a păstrat la echipă pe Jolyon Palmer în a doua mașină, decizia fiind dezvăluită ieri.

Sauber și Manor sunt singurele echipe care mai au locuri de piloți disponibile în 2017 în condițiile în care Kevin Magnussen este așteptat să fie prezentat la Haas în zilele care urmează. Piloții Sauber Felipe Nasr și Marcus Ericsson sunt favoriți să-și păstreze pozițiile la actuala echipă, precum este și Pascal Wehrlein, al cărui coechipier la Manor ar putea rămâne ultima piesă lipsă din puzzle-ul acestui final de an.