Formula 1: Ericsson va rămâne la Sauber

Formula 1: Ericsson va rămâne la Sauber

Sauber a confirmat că Marcus Ericsson va continua să piloteze pentru echipa elvețiană și sezonul următor.

Suedezul de 26 de ani va rămâne în Formula 1 în 2017 după ce Sauber a anunțat că îl va încredința cu un volan într-una din mașinile de anul viitor. Ericsson face parte din echipă de la începutul sezonului 2015, după ce în anul său de debut, 2014, a pilotat pentru Caterham.

După ce probleme financiare au pus piedici dezvoltării echipei și au aruncat-o în coada clasamentelor în ultimii ani, noii proprietari Longbow Finance speră să readucă vremuri mai bune grupării.

„De când s-au schimbat proprietarii există o dorință pozitivă în cadrul echipei, astfel încât va fi entuziasmant să intrăm împreună în această nouă eră,” a declarat Ericsson.

„Obiectivul meu pentru 2017 este să construiesc pe baza performanțelor realizate în a doua parte a acestui sezon și să lucrez din greu alături de echipă. Abia aștept sezonul 2017, pentru a începe să urcăm spre mijlocul clasamentului, cu scopul de a puncta în mod regulat.”

La rândul său, managerul Monisha Kaltenborn s-a declarat încântată de anunțul făcut de echipa sa. „Pe parcursul sezonului curent, Marcus a arătat din nou că e dispus să dea totul pentru a progresa. Ne-a fost alături în vremuri dificile, dar le-a gestionat cu brio.”

„În ultimii doi ani a înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește dezvoltarea sa personală, demonstrând abilități atât pe circuit cât și în afara lui, în special ținând cont de circumstanțele grele.”

„Formula 1 intră într-o nouă eră în 2017 și sunt încrezătoare că ne putem baza pe Marcus pentru a face echipa competitivă din nou,” a mai spus Kaltenborn.

Ericsson a făcut parteneriat cu Felipe Nasr la Sauber în ultimele două sezoane, însă situația brazilianului este departe de a fi clară. Momentan există complicații între Nasr, Sauber și sponsorii pilotului, iar viitorul său în cadrul Formulei 1 este incert.

Nasr a obținut primele puncte ale echipei din acest an la ultima cursă, desfășurată la Interlagos, în țara sa natală, unde a terminat pe locul 9. Cu ajutorul acestora, Sauber a depășit Manor în clasamentul constructorilor, o schimbare extrem de importantă care va aduce un plus financiar mult-dorit grupării.

În urma anunțului venit din partea echipei elvețiene Manor a rămas ultima grupare cu două locuri disponibile pe grila de start a anului viitor. Anunțuri legate atât de cele două volane Manor, cât și de identitatea colegului lui Ericsson de la Sauber, sunt așteptate în curând.