Formula 1 Abu Dhabi: Ferrari și Red Bull condimentează FP3

Formula 1 Abu Dhabi: Ferrari și Red Bull condimentează FP3

Sebastian Vettel a realizat cel mai bun tur al FP3 la Abu Dhabi. Ritmul Ferrari și Red Bull amenință mai mult ca niciodată supremația Mercedes.

În ceea ce privește sesiuni de antrenamente, ultima a sezonului a fost spectaculoasă. Germanul Vettel a înregistrat un timp de 1:40.775 și a fost urmat de Max Verstappen, la 0.137s. Kimi Raikkonen a stabilit al treilea cel mai bun timp, fapt pentru care Lewis Hamilton și Nico Rosberg s-au aflat abia pe locurile patru și cinci în clasamentul final.

Daniel Ricciardo s-a clasat al șaselea la peste o secundă în urma fostului său coechipier, dar cei din fața sa ne-au încântat într-o luptă foarte strânsă care s-ar putea extinde în sesiunea de calificări. În același timp este foarte posibil ca piloții Mercedes să nu-și fi arătat adevăratul ritm înaintea ultimei curse a sezonului, cea care va desemna campionul mondial.

În FP3, Sergio Perez și Nico Hulkenberg s-au clasat în imediata apropiere a lui Ricciardo, în timp ce Valtteri Bottas și Esteban Gutierrez au completat primele 10 poziții.

La peste 1.8s în urma lui Vettel, echipierii McLaren Fernando Alonso și Jenson Button l-au înconjurat pe Jolyon Palmer în clasament pe locul 12. Felipe Massa și-a încheiat ultima sesiune de antrenamente a carierei în Formula 1 pe locul 14, în fața lui Romain Grosjean de la Haas.

Ultimele locuri au fost completate de Kevin Magnussen, Pascal Wehrlein, Carlos Sainz, Felipe Nasr, Esteban Ocon, Daniil Kvyat și Marcus Ericsson. Weekendul ghinionist al celor de la Toro Rosso a continuat, cei doi piloți ai echipei realizând un număr redus de tururi după ce problemele lor mecanice au continuat.

cylzko3wiaattsy

După problemele din ziua de vineri, Daniil Kvyat a fost primul care a stabilit un timp cronometrat. Rusul a fost doar unul din cei câțiva piloți care au ieșit devreme pe circuit, alții optând să rămână la boxe pentru o perioadă mai îndelungată.

Majoritatea timpilor din prima jumătate de oră au fost realizați pe pneuri supersoft, iar Lewis Hamilton a reușit să stabilească cel mai rapid tur. Al său 1:42.120 a fost marginal mai rapid decât cel al lui Nico Rosberg, în timp ce piloții Ferrari și Red Bull au fost cei mai apropiați de duo-ul Mercedes.

Carlos Sainz și Nico Hulkenberg erau singurii care nu ieșiseră de la boxe după primele 30 de minute. Dacă germanul a întâmpinat probleme cu sistemul de alimentare, spaniolul a pătruns în curând pe circuit și a fost unul din puținii piloți care au ieșit în decor de-a lungul sesiunii.

În ultimele 20 de minute au avut loc ultimele retușuri și simulări de calificări. Deși condițiile vor fi diferite la ora sesiunii importante dinaintea cursei, a fost ultima ocazie de a ne face o idee asupra celor pe care le putem aștepta în calificări.

Rosberg și Hamilton au fost din nou în centrul atenției, trecând linia de sosire la doar câțiva metri unul de altul. Britanicul a fost din nou mai rapid, de data asta diferența dintre cei doi coechipieri fiind de doar o zecime de secundă. Cu toate acestea, următorii piloți care au trecut linia de sosire au condimentat ziua.

Calificările ar putea fi extrem de interesante, și asta pentru că Sebastian Vettel a fost cel mai rapid. Nu numai atât, dar piloții Mercedes au căzut până pe locurile 4 și 5 în clasamentul final.