Thunderhill 25h: Flying Lizards și Audi se impun pentru al doilea an consecutiv

Thunderhill 25h: Flying Lizards și Audi se impun pentru al doilea an consecutiv

Thunderhill 25H organizată sub egida NASA este mai lungă decât cursa de la Daytona însă asta nu i-a oprit pe cei de la Flying Lizards să se impună la general pentru a doua oară la rând, de data aceasta ocupând și poziția secundă la clasa ES cu o a doua mașină.

Cea mai importantă cursă organizată de NASA, National Auto Sport Association, din SUA este Thunderhill 25 hours, o cursă ținută pentru a 14-a oară în acest an care aduce laolaltă atât echipe de amatori cât și unele de profesioniști, cum este și cazul Flying Lizards Motorsport care au o istorie vastă, atât în ALMS cât și la Le Mans.

Ginetta a dominat calificările prin mașinile Ryno Racing
Ginetta a dominat calificările prin mașinile Ryno Racing

În acest an, entry list-ul care a numărat 62 de mașini a fost condus de două Ginetta G57 P2 înscrise de Ryno Racing Team și de un Porsche 911 (997) GT3 RSR și un Audi R8 LMS înscrise de Flying Lizards Motorsport. Aceștia din urmă au revenit la Thunderhill după ce, în 2015, s-au impus cu Audi-ul încălțat cu pneuri Toyo pe care le-au folosit și de această dată.

Prototipurile Ryno Racing au fost cele mai rapide, G57-le cu numărul 57 pilotat de Colin Braun, care concurează în marea majoritate a timpului alături de CORE Autosport, reușind cel mai bun timp în calificări (1:36:544). Acest tur a fost cu 1,1 secunde mai rapid decât cel mai bun efort al lui Colton Herta, fiul lui Bryan fiind al doilea pe grila de start. Pe trei s-a calificat Radical-ul SR3 al One Motorsport în timp ce Flying Lizards a reușit cel mai bun timp dintre GT-uri, 1:42:969, cu R8-ul pilotat de șeful echipei, veteranul Darren Law.

Radical-ul One Motorsport a plecat de pe trei dar a dat de probleme
Radical-ul One Motorsport a plecat de pe trei dar a dat de probleme

În cursă, raportul de forțe a fost evident, cele două Ginetta cu motoare Chevrolet dominând ostilitățile în timp ce mașinile Flying Lizards au pândit orice moment de slăbiciune al echipajelor Ryno. Acestea au părut imbatabile, trecând fără probleme și de noapte însă în ultimele trei ore ambele mașini au fost lovite de probleme. Prototipul cu numărul 57 a fost încetinit din cauza cedării suspensiei dreapta-spate în urma unui acroșaj la doar 30 de minute după ce echipajul #5 a pierdut o roată. Ambele mașini au putut reveni în garaj pentru a fi reparate, însă asta a întors balanța în favoarea Audi-ului #45 al Flying Lizards.

Nissan-ul Valkyrie Motorsport s-a impus la E0
Nissan-ul Valkyrie Motorsport s-a impus la E0

Aceștia au fost și ei încetiniți ulterior, cu mai puțin de două ore rămase pe ceas, dar nu de vreo problemă tehnică, ci de o penalizare-gigant: 15 minute stop and hold. A urmat apoi o problemă la sistemul de alimentare care a obligat echipa să umple rezervorul doar pe jumătate la ultimele opriri. Chiar și așa, Hedlund, Law, Van Overbeek și Von Moltke s-au impus cu un avans de șase tururi în fața mașinii #57 în timp ce 911-le echipei a terminat pe trei la general, respectiv pe locul doi în clasa ES. Echipajul învingător a completat 751 de tururi pe parcursul celor 25 de ore de cursă.

Prototipul NASA elan NP01-Mazda a fost la a doua participare dar norocul nu a surâs concurenților din clasa ENP
Prototipul NASA Elan NP01-Mazda a fost la a doua participare dar norocul nu a surâs concurenților din clasa ENP

Cea de-a doua Ginetta a terminat pe patru la general, respectiv locul doi la ESR, Ryno folosind șase piloți care au fost rotiți pe ambele mașini. Din echipaj au făcut parte Colton Herta, Bryan Herta, Colin Braun, Ryan Carpenter, Randy Carpenter și Parker Chase. Valkyrie Motorsport s-a impus la categoria E0 cu un Nissan 350Z modificat în timp ce Grip Racing s-a impus la E1 cu un BMW 330CI. KD Motorsports s-a impus la E2 cu un alt BMW în timp ce una din multele Mazda MX-5 s-a impus la E3.

Singurul adversar serios pentru Flying Lizards a fost acest Lamborghini în a cărui echipaj a fost și pilotul Riley Marc Miller
Singurul adversar serios pentru Flying Lizards a fost acest Lamborghini în a cărui echipaj a fost și pilotul Riley Marc Miller