Massa aproape de revenirea în Formula 1

Massa aproape de revenirea în Formula 1

Felipe Massa este pe cale să revină în Formula 1 la mai puțin de o lună după ce s-a retras din sport.

După ce a abandonat în lacrimi din Marele Premiu al Braziliei și a participat la ceea ce trebuia să fie ultima sa cursă la Abu Dhabi pe 27 noiembrie, Felipe Massa este aproape de a reveni ca pilot Williams după ce s-ar părea că a acceptat oferta grupării.

Decizia ar fi fost luată de brazilian pe fondul dorinței Mercedes de a-l aduce în cadrul echipei pe Valtteri Bottas ca înlocuitor al campionului mondial Nico Rosberg. Germanul și-a anunțat retragerea surpriză după campania care i-a adus primul său titlu mondial, iar conducerea grupării dorește să aducă un pilot rapid și cu experiență care să i se alăture lui Lewis Hamilton. Astfel, Williams l-ar fi convins pe Massa să se întoarcă în Formula 1 pentru a-i permite lui Bottas să-și continue cariera la Mercedes.

Finlandezul reprezintă una dintre opțiunile cele mai convenabile disponibile pentru echipa lui Toto Wolff, care se află și în echipa de management a pilotului. Deși contractul său cu Wiliams ar urma să continue, Bottas este așteptat să facă mutarea spre echipa campioană mondială. Mercedes a lăsat însă de înțeles că o decizie definitivă va fi luată și un anunț va fi făcut doar după Anul Nou.

În caz că lucrurile vor fi concretizate, Massa va urma să îi ia locul fostului său coehipier și să continue colaborarea cu Williams, unde îl va avea drept nou partener pe debutantul Lance Stroll. Astfel, echipa se va putea baza pe experiența și cunoștințele vaste ale brazilianului într-un sezon 2017 care vine cu modificări importante de regulament la nivelul design-ului monoposturilor.

Citește și: Felipe Massa: „Un weekend pe care nu îl voi uita”

Massa a luat parte la 250 de Mari Premii de-a lungul a 15 ani de carieră în Formula 1, bifând trei sezoane la volanul unei mașini Williams. Ceva mai devreme marți, echipa a anunțat despărțirea de Pat Symonds la finalul anului 2016.