Citroën Racing prezintă noul C3 WRC în Abu Dhabi

Citroën Racing prezintă noul C3 WRC în Abu Dhabi

Cu o lună înainte de startul ediției 2017 a Campionatului Mondial de Raliuri, team-ul de uzină a constructorului francez a dat publicității primele imagini cu designul final al mașinii pe care o vor pilota echipajele sale. Lansarea oficială a avut loc în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), în onoarea unuia dintre sponsorii principali.

Pe parcursul sezonului care demarează din ianuarie cu Raliul Monte Carlo, Citroën Total Abu Dhabi WRT va alinia la start două până la patru modele C3 WRC, ce urmează să fie pilotate de Kris Meeke/Paul Nagle, Craig Breen/Scott Martin, Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau și respectiv Khalid Al Qassimi/Chris Patterson. Noul C3 WRC va trebui să se ridice la standardele modelelor predecesoare (Xsara, C4 și DS3) care au făcut istorie pe prima scenă a raliurilor.

De la primul test, care a avut loc pe 11 aprilie pe circuitul de încercări de la Versailles-Satory, modelul C3 WRC a acumulat circa 9.500 km de teste și a fost intens dezvoltat pe parcursul acestui an, până în forma în care a fost omologat de Citroën Racing, la termenul-limită stabilit de FIA (13 decembrie 2016).

cl-16-124-006

„Pentru 2017 ne-am propus să câștigăm etape în mod regulat, surclasându-ne adversarii. Apoi, în 2018, avem ca obiectiv să obținem cel puțin un titlu mondial”, a precizat Yves Matton, directorul Citroën Racing, despre ce are în plan echipa de raliuri asupra căreia constructorul francez își concentrează acum întreaga atenție în plan sportiv.

După ce și-a îmbogățit palmaresul cu trei titluri mondiale în cursele de turisme ale WTCC, Citroën Racing revine astfel cu un program complet în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Chiar și participând la 8 dintre cele 14 etape ale sezonului încheiat la mijlocul lunii noiembrie odată cu Raliul Australiei, gruparea din Hexagon a repurtat două victorii (Portugalia și Finlanda), ambele prin Kris Meeke. Statistic, Citroën este cel mai de succes constructor din istoria WRC, cu 96 de raliuri câștigate și opt titluri mondiale.