Formula 1: Manor a intrat în insolvență

Formula 1: Manor a intrat în insolvență

Compania ce deține echipa de Formula 1 Manor a intrat în insolvență vineri, când a avut loc și o ședință în care angajații echipei au primit vestea.

Lipsa găsirii unui investitor ar putea duce la colapsul final al grupării care a încheiat pe ultimul loc al clasamentului constructorilor ultimul sezon.

Sub schema administrării echipei, compania FRP Advisory LLP va fi cea care va avea sarcina să țină Manor în viață. În ciuda faptului că au existat discuții avansate cu două rânduri de investitori în acest an, nu s-a ajuns la un acord pentru preluarea echipei.

„Echipa a realizat progrese semnificative sub noua conducere de la începutul lui 2015, culminând cu punctul adunat în clasamentul constructorilor sezonul trecut de F1,” a spus administratorul Geoff Rowley.

„Este nevoie însă de o investiție considerabilă pentru a putea continua operarea ei. Managementul a încercat în ultimele luni să aducă o nouă echipă de investitori pentru asigurarea unui viitor pe termen lung, dar din păcate nu a reușit să facă acest lucru în timpul avut la dispoziție. Din acest motiv, nu s-a putut găsi nicio alternativă.”

Noi investitori vor trebui aduși la echipă într-un termen limitat pentru ca Manor să poată lua parte la viitorul sezon al Formulei 1, care începe cu Marele Premiu al Australiei, programat pe 26 martie.

„Participarea echipei depinde de procesul de adiminstrare și de negocierile cu grupurile interesate. Nu au avut loc concedieri de personal, angajații fiind plătiți în întregime la finalul lunii decembrie,” a explicat Rowley, adăugând că situația s-ar putea schimba în curând în acest sens.

cy3fjcqw8aijnic
Pascal Wehrlein a adus singurul punct al Manor în 2016, terminând pe locul 10 în Austria.

Chiar dacă în trecut a negat acest lucru, proprietarul Manor, Stephen Fitzpatrick, a declarat că de vină pentru situația neplăcută ar fi și pierderea locului 10 din clasamentul constructorilor în 2016.

Echipa ar fi încheiat penultima dacă Felipe Nasr nu ar fi adus două puncte prețioase pentru Sauber în haoticul MP al Braziliei. Gruparea elvețiană a câștigat aproximativ 10 milioane de euro ca urmare a surclasării Manor, bani pe care echipa britanică i-ar fi încasat în caz contrar, ajutând la supraviețuirea ei.

„Eram pe drumul cel bun pentru mare parte din sezon,” a spus Fitzpatrick. „Cursa dramatică din Brazilia ne-a anulat speranțele și a pus sub semnul întrebării prezența echipei pe grilă în 2017. Am realizat progrese vaste pe circuit și în afara lui, însă în final nu a fost îndeajuns.”