Formula 1: Wehrlein confirmat la Sauber pentru 2017

Formula 1: Wehrlein confirmat la Sauber pentru 2017

Pascal Wehrlein a fost confirmat ca pilot al echipei Sauber F1 pentru 2017, făcând mutarea de la Manor Racing.

Pilotul german va face pereche cu Marcus Ericsson la echipa elvețiană, luându-i locul lui Felipe Nasr. Problemele financiare cu care se confruntă Manor fac posibilă o ieșire din sport a pilotului brazilian, toate locurile pe grilă fiind acum ocupate cu excepția celor ale echipei britanice și a unuia Mercedes.

Mutarea va preceda cel mai probabil un anunț al Mercedes în ceea ce privește alegerea înlocuitorului campionului mondial Nico Rosberg. Protejat al grupării germane cu care a câștigat campionatul DTM în 2015, Wehrlein era unul dintre candidații cu șansele cele mai mari de a deveni coechipierul lui Lewis Hamilton. Valtteri Bottas are acum toate șansele să fie alesul Mercedes.

„Suntem foarte bucuroși să confirmăm faptul că Pascal Wehrlein va fi al doilea nostru pilot în 2017,” a declarat Monisha Kaltenborn, managerul echipei Sauber.

„Pascal și-a expus talentul de-a lungul carierei – atât în cursele de monopost cât și în DTM. Anul trecut, în sezonul său de debut în Formula 1, și-a demonstrat potențialul acumulând un punct în MP al Austriei de la Spielberg. Pascal mai are cu siguranță de arătat multe și dorim să-i oferim șansa de a se dezvolta mai departe și de a învăța în vârful motorsportului. Sunt încrezătoare că Marcus și Pascal vor forma o combinație solidă în 2017.”

La rândul său, Wehrlein s-a declarat încântat de alegerea făcută. Coechipierul său de la Manor, Esteban Ocon, a fost preferat lunile trecute în detrimentul său de către Force India, după ce s-a scris că cei doi au fost în competiție directă pentru poziția lăsată liberă de Nico Hulkenberg.

„E o provocare nouă la o echipă nouă și sunt foarte încântat privind aventura nouă din fața mea,” a spus Wehrlein. „Obiectivul nostru este să ne întărim poziția la mijlocul clasamentului și să acumulăm puncte în mod regulat. Acestea fiind zise, voi face tot ce pot pentru a ajuta Sauber.”

„Acum privesc spre a întâlni toți angajații echipei și a începe pregătirile pentru sezonul 2017. Doresc să mulțumesc mult echipei Sauber pentru încrederea acordată și pentru oferirea acestei șanse grozave. O uriașă mulțumire, desigur, și pentru susținerea Mercedes.”