Formula 1: Red Bull, încrezători că pot concura cu Mercedes

Formula 1: Red Bull, încrezători că pot concura cu Mercedes

Șeful Red Bull, Christian Horner, este încrezător că echipa va putea ține pasul cu rivalii de la Mercedes în acest sezon, deși diferența dintre cele două monoposturi a fost foarte mare în ultimii ani.

Red Bull a fost în permanență în urma celor de la Mercedes și Ferrari în timpul testelor de la Barcelona, însă Horner este optimist că monopostul RB13 va deveni mult mai rapid pe parcursul sezonului.

„Mecedes este favorita absolută, au fost echipa care a dominat în ultimii trei ani. În această perioadă noi am câștigat cinci curse, Ferrari a câștigat trei, în timp ce Mercedes au aproape 60 de victorii. Deci, cu siguranță ei sunt favoriți. Dar, RB13 pare că are baza unui monopost bun, iar cu schimbările imature de regulament va deveni și mai rapid. Va fi o cursă pe partea de dezvoltare ce va ține până la Abu Dhabi,” a declarat Horner, conform site-ului motorsport.com.

Horner nu este îngrijorat de diferența față de rivale și spune că Red Bull se concentrează mai mult pe rezolvarea problemelor în presezon, decât pe timpii înregistrați.

„Am avut o primă săptămână sensibilă. Am avut câteva mici probleme, nimic major, doar unele cu care să ne pierdem timpul, la eșapament și senzori. În general am primit un feedback bun de la monopost. Ne concetrăm pe programul nostru și putem spune că suntem mulțumiți de progresul înregistrat până acum,” a adăugat britanicul.

Șeful echipei austriece a mai apreciat și progresul înregistrat de frunizorul de motoare Renault, lucru de remarcat după problemele pe care Red Bull le-a înregistrat cu power unit-urile francezilor în ultimele sezoane.