Nascar Las Vegas: Primul succes din sezon pentru Martin Truex Jr

Nascar Las Vegas: Primul succes din sezon pentru Martin Truex Jr

Primul succes din sezon a venit mai repede decât s-ar fi așteptat Martin Truex Jr, însă reușita sa a fost umbrită de incidentele din paddock, unde protagoniști au fost Kyle Busch și Joey Logano.

Pentru Martin Truex, cursa de la Las Vegas a fost aproape de perfecțiune, el fiind mai tot timpul la conducere, sau pe podium, singura opoziție serioasă venind din partea pilotului Penske, Brad Keselowski, aproape de a face o dublă cu noroc la final de săptămână.

Eroarea de strategie pe care a avut-o Martin în Atlanta, unde a făcut parte din grupul ce a pierdut podiumul și șansa la victorie chiar în ultimele două tururi, s-a întors împotriva câștigătorului acelei runde, Brad Keselowski, dar a îmbrăcat forma unei probleme tehnice. Truex a fost practic din nou în situația de a pierde o cursă dominată autoritar, însă norocul i-a surâs atunci când Brad a trebuit să reducă inexplicabil ritmul dintr-un motiv relatat la interviul de după cursă.

De acest moment delicat au avut de profitat Kyle Larson, aflat la un debut de sezon excelent cu prestații solide, și Chase Elliot, ultimul făcând ce știe cel mai bine, anume să fie tot timpul la bătaie, dar să se piardă spre finalul curselor.

Un prim incident a venit în turul 16, când debutantul Corey LaJoie a percutat zidul de protecție ducând la o primă neutralizare.

40 de tururi mai tarziu, Kevin Harvick a fost protagonistul unui accident serios, pneul față dreapta explodând. Din fericire nu a pățit nimic grav, echipa medicală de la fața locului declarând că numărul 4 este înafara oricărui pericol.

Seria incidentelor de pe pistă a fost încheiată de explozia motorului Ford ce echipa mașina Danicăi Patrick, cu doar 16 tururi înainte de final.

La regrupare, Keselowski a preluat conducerea cursei de la Martin Truex și a condus până în ultimele două tururi când, s-a aflat după cursă, a avut o pierdere de putere la motor sau o altă problemă mecanică tradusă prin pierderea frânelor și imposibilitatea de a vira. Chair și în aceste condiții, locul 5 obținut îl menține pe Keselowski pe primul loc în clasamentul general.

Cele două stage-uri, primul încheindu-se în turul 80 și al doilea în turul 160, au fost câștigate de Truex, care s-a arătat deosebit de încântat de nivelul întrecerilor pe circuite de lungime mare precum cel din Las Vegas.

Această cursă din păcate nu va rămane în analele sezonului pentru rezultatul final, ci pentru un incident petrecut în paddock imediat după lăsarea steagului în pătrățele.

Preambulul evenimentelor s-a petrecut pe finalul cursei, atunci când Kyle Busch de la Joe Gibbs Toyota a agățat spatele Fordului pilotat de Joey Logano (Penske), acțiunea putând căpăta multe interpretări. Ea poate să fie pusă și pe seama unei greșeli de abordare a depășirii în ce-l privește pe Busch – de altfel pilotul a susținut acest lucru după ce spiritele s-au mai calmat.

Manevra lui Kyle nu a rămas fără repercursiuni. Logano a reușit să revină în siajul Toyotei #18, moment în care a percutat mașina Joe Gibbs în mod intenționat. Logano a încheiat cursa pe locul 4, în timp ce Kyle a ajuns spre coada grilei, pe locul 22.

Acest lucru a declanșat furia campionului din 2015, care după ce a împărți pumni tuturor celor care i-au ieșit în cale a sărit să îl bată și pe Logano. Scena a fost surprinsă de camerele de filmat, comentariile fiind de prisos.

Două zile mai târziu, după cursă, comisarii circuitului Las Vegas au decis ca pentru moment să nu dea vreo penalizare niciunui pilot implicat.

 

Următoarea cursă va avea loc duminică 19 martie pe circuitul Phoenix International Raceway.