Formula 1: Încercăm noi predicții

Formula 1: Încercăm noi predicții

Anul trecut, noi, cei de la PitStops, am stabilit să încercăm să scriem niște predicții vizavi de sezonul de Formula 1 ce urma, ca orice publicație consacrată. N-a ieșit bine.

Niciunul din cei cinci redactori nu a reușit să intuiască un titlu al lui Nico Rosberg în 2016. Ba mai mult, toți l-am clasat pe locul trei. Mirajul Ferrari ne-a acaparat privirea după performanțele deosebite din testele de la Barcelona, iar în Sebastian Vettel cu toții am văzut fie viitorul campion, fie viitorul vice-campion. Ne-am înșelat destul de tare.

Rosberg a câștigat titlul – chiar dacă la o diferență infimă și pe fondul unor ghinioane, ar spune unii, ale coechipierului său – și Vettel s-a clasat abia pe locul patru. Daniel Ricciardo a impresionat, iar Max Verstappen și-a anunțat prezența în rândul celor care vor emite pretenții la titlu în viitorul apropiat.

Red Bull, pe care doar unul din noi am apreciat-o capabilă să-și claseze un pilot în top 5, a fost în final a doua cea mai bună echipă a sezonului, în timp ce Ferrari nu a reușit să câștige nici măcar o cursă.

Grila de start a cursei din 2016 de la Melbourne. / © F1
Grila de start a cursei din 2016 de la Melbourne. / © F1

Am decis să mai încercăm o dată.

Deși s-a scris mult și bine despre acest sezon 2017, care vine asupra noastră în această săptămână cu o distribuție ușor modificată a piloților, reglementări noi și mașini vizibil diferite față de anul trecut, ne-am dat seama și de această dată că Formula 1 este, totuși, un sport imprevizibil. Va domina Mercedes la fel cum a făcut-o în ultimii trei ani? Poate că da, poate că nu.

În acest sezon, posibilitatea ca Ferrari și Red Bull să se fi apropiat, sau chiar să fi depășit echipa germană, pare a fi ceva mai ridicată, dar așa am zis și sezonul trecut cu Ferrari. Nimic nu e cert până ce câteva curse din sezon vin și trec. Noi toți sperăm să avem parte de un an spectaculos, care să ne facă să ne pară rău când el se va termina.

Acestea fiind zise, am rugat redactorii care se ocupă și de Formula 1 la PitStops să răspundă la trei întrebări aparent simple. Am renunțat la varianta de a prezenta primele cinci poziții la final de sezon, înlocuind-o cu un podium stagional – mai simplu, nu? Apoi, scurt și la obiect, am decis să ne dăm cu părerea și vizavi de potențialele surprize sau dezamăgiri din 2017.

Opiniile au fost destul de diferite, ceea ce ne dă speranțe că sezonul nu va fi unul plictisitor. McLaren e văzută atât ca o surpriză, cât și ca o dezamăgire, Bottas are potențialul de a-i pune probleme lui Hamilton, dar în general nu credem că va reuși să-l învingă, iar Ricciardo e văzut cu ochi mai buni decât Verstappen.

Au ieșit trei potențiali campioni diferiți, iar cinci din cei șase piloți de la Ferrari, Mercedes și Red Bull au fost luați în considerare pentru podiumul final.

Kimi Raikkonen nu va fi prea fericit.

Bwoah…

***

Citește și:

FORMULA 1: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE ECHIPE ȘI PILOȚI ÎN 2017

FORMULA 1: TESTE BARCELONA 2 – CHIAR E FERRARI ÎNAINTEA MERCEDES?

AUSTRALIA 2007: KIMI SE TREZEȘTE PRIMUL LA SCHIMBAREA GĂRZII