,,Cursa vieții mele”, documentarul dedicat lui Marin Dumitrescu, este acum pe DVD

,,Cursa vieții mele”, documentarul dedicat lui Marin Dumitrescu, este acum pe DVD

Este greu să transpui viața unei persoane în imagini care să compună un film, mai ales dacă acea persoană este o adevărată legendă vie care și-a dedicat viața motorsport-ului în care a performat, pe parcursul a aproape 30 de ani, la vârf. Filmul documentar „Cursa vieții mele”, dedicat lui Marin Dumitrescu, reușește însă asta, povestea vieții unuia dintre celor mai de succes piloți români fiind acum disponibilă și pe DVD.

Marin Dumitrescu la bordul unui 328 - mașina cu care este asociat cel mai adesea
Marin Dumitrescu la bordul unui 328 – mașina cu care este asociat cel mai adesea

De-a lungul timpului, România a oferit câțiva piloți mari, primii ieșind în evidență în perioada interbelică. Valul următor a venit în era comunistă, iar între aceste două generații legătura a fost Marin Dumitrescu. Acesta a debutat pe când nume precum Petre Cristea sau Jean Calcianu erau încă în avanposturi, însă cariera sa a continuat până la începutul anilor 70. În acest timp, pilotând multiple mașini, Nea Marin a obținut peste 30 de titluri naționale, atât supreme cât și la clase. Reușitele au curs pe circuit și în raliuri, însă cea mai de preț amintire vine din zona curselor de coastă.

Marin Dumitrescu a reușit, în 1950, să învingă atât crema piloților români, cât și piloți germani angrenați alături de BMW, în cursa de coastă de la Sinaia, eveniment clasic al motorsport-ului autohton care se derulează și astăzi. Întreaga poveste, de la anii din timpul Războiului în care lucra pe avioanele I.A.R., până la primele curse, atât moto cât și auto, și de la victoriile cu legendarul BMW 328 și până la ultimul titlu de campion din 1973, toate sunt trecute în revistă în documentarul „Cursa vieții mele”.

328-ul a fost apoi modificat radical la uzinele Vulcan, fiindu-i scăzută masa cu aprox. 60%, cât și centrul de greutate
328-ul a fost apoi modificat radical la uzinele Vulcan, fiindu-i scăzută masa cu aprox. 60%, cât și centrul de greutate

Acesta a fost lansat chiar la aniversarea a 97 de ani a lui Marin Dumitrescu, în 2016. Acum, la puțin peste un an de la apariție, documentarul este disponibil pe suport DVD pentru a fi savurat de toți iubitorii de motorsport cu o aplecare către istoria motorsport-ului din țara noastră, istorie din care face parte și Nea Marin.

Foto: Automobilia