Formula 1 China: Preview – Comeback Mercedes sau avantaj real Ferrari?

Formula 1 China: Preview – Comeback Mercedes sau avantaj real Ferrari?

Runda a doua a actualului sezon a devenit după cursa de la Antipozi una extrem de importantă. Vom afla răspunsul la întrebarea: ”A fost o poticneală sau rezultatul ar fi fost același indiferent de strategia adoptată de Mercedes ?”

Echipa lui Toto Wolff are toate atuurile pentru a se impune în China. Liniile drepte extrem de lungi sunt pe placul monoposturilor Mercedes care la capitolul MGU-H sunt încă peste concurență. În plus, caroseria săgeților argintii, extrem de studiată, oferă un drag aerodinamic scăzut. Dacă Mercedes se impune și dacă o va face de-o manieră convingătoare atunci ceea ce s-a întâmplat în Australia a fost doar o eroare. Altfel, în tabăra germanilor cu siguranță neliniștea instaurată după cursa din Australia se va accentua.

© fia.com
© fia.com

 

Date circuit

[vc_row]

[vc_column width=”1/2″]

Lungime: 5.451 km.

Nr. de tururi: 56

Distanţă în cursă: 305,066 km.

Record circuit: 1m32,238s

Michael Schumacher – 2004

[/vc_column]

[vc_column width=”1/2″]Număr viraje: 16 (7 S / 9 D)

Distanţa start primul viraj: 458,1 m.

Lungime pit-lane: 383 m.

Timp parcurgere pit-lane: 17,2 s.

Zone DRS: 2

Evoluţie pistă: Medie

[/vc_column][/vc_row]

Pentru cursa din China, Pirelli aduce pneurile Supersoft, Soft și Medium. Este al doilea M.P. al sezonului în care Pirelli impune compozițiile ce vor fi folosite în cursă. Sezonul trecut strategia folosită de câștigătorul cursei a fost cea cu 2 opriri la boxe, deși majoritatea piloților au optat pentru o strategie cu 3 opriri. Va fi foarte interesant de observat dacă pneurile vor mai suferi la capitolul graining, asa cum a fost în anii trecuți. Liniile lungi pe parcursul cărora pneurile se răcesc sunt urmate de viraje strânse, iar asta produce graining. După spusele lui Mario Isola, în testele din presezon fenomenul de graining a fost rar întâlnit, așadar, M.P. al Chinei este o ocazie excelentă de a confirma acest lucru.

02-cn-preview

Weekend-ul din China va avea partea de o vreme caracteristică acestei perioade și anume o alternanță între zile frumoase și zile ploioase. Pentru vineri se preconizează averse după amiază, care ar putea afecta așadar a doua sesiune de antrenamente libere. Sâmbătă ar trebui să fie o zi cu cer variabil, fără ploaie și cu maxime în jurul a 24 de grade. Duminică însă, cele 16 grade Celsius din aer și cerul acoperit vor aduce ploaie în prima parte a zilei, cu 60% șanse de ploaie la ora de start a cursei. Dar mai e până duminică.