Formula 1 China: FP1 – Verstappen primul într-o sesiune fragmentată

Formula 1 China: FP1 – Verstappen primul într-o sesiune fragmentată

Primul antrenament liber al week-end-ului din China a fost câștigat de Max Verstappen.

Nu, Red Bull nu a găsit dintr-o dată apăsarea aerodinamică ce le lipsește, iar Renault nu a adus un PU cu 40 CP mai puternic… Condițiile meteo au dus la întreruperea sesiunii după primele 5 minute de la start. Elicopterul medical nu ar fi putut ateriza la spitalul din Shanghai, astfel încât oficialii au oprit sesiunea (însă nu și cronometrul).

După aproximativ 40 de minute sesiunea s-a reluat. Mai mulți piloți au ieșit pe pistă încălțați cu pneurile intermediare. Max Verstappen s-a dovedit a fi cel mai rapid, el fiind urmat de piloții Williams conduși de Felipe Massa.

Carlos Sainz a fost al 4-lea, urmat de Romain Grosjean. Francezul a avut parte de câteva tete-a-queue-uri încercând să găsească limitele de aderență ale pistei.

Daniil Kvyat a fost al 6-lea, urmat de Fernando Alonso și Daniel Ricciardo. Valtteri Bottas a terminat al 9-lea, el fiind urmat de Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg (care a reușit să rămână blocat în capcana de pietris din virajul 3 în urma unui tete-a-queue), Stoffel Vandoorne, Marcus Ericsson și Antonio Giovinazzi.

A fost cu siguranță o sesiune ratată pentru toate echipele. Cu 22 de minute înainte de finalul sesiunii steagul roșu a fost arătat din nou, de data asta definitiv. Din nou, condițiile meteo au împiedicat elicopterul medical să zboare. Așadar, am avut parte de o primă sesiune de antrenamente libere care a durat doar 25 de minute.

© F1 app
© F1 app

***

Citește și:

Formula 1 China: Preview – Comeback Mercedes sau avantaj real Ferrari?

Formula 1 China: Ferrari pe buzele tuturor