Formula 1: Alonso va concura în Indy 500, ratând MP din Monaco

Formula 1: Alonso va concura în Indy 500, ratând MP din Monaco

McLaren a anunțat că va înscrie o mașină în Indy 500 avându-l pe Fernando Alonso la volan.

Pilotul spaniol va participa în faimoasa cursă Indianapolis 500, conform unui anunț făcut de echipa sa, McLaren. Aceasta va înscrie o mașină propulsată de Honda alături de echipa Andretti Autosport condusă de Michael Andretti – fost câștigător al Indy 500 și pilot al McLaren în Formula 1.

Dată fiind suprapunerea competiției americane cu Marele Premiu al Principatului Monaco pe 28 mai, Alonso va lipsi de la cursa din cadrul campionatului de Formula 1. McLaren a pus accent pe faptul că va fi singura a sezonului la care spaniolul nu va participa, clarificând diverse speculații care sugerau că acesta va pleca de la echipă spre mijlocul sezonului datorită performanțelor slabe ale mașinii.

Identitatea celui care îi va lua locul lui Alonso la Monaco nu a fost dezvăluită, McLaren urmând să facă un anunț în acest sens la momentul potrivit.

„Sunt extrem de entuziasmat că voi pilota în Indy 500 cu McLaren, Honda și Andretti Autosport în acest an,” a spus Alonso.

„Indy 500 este una dintre cele mai faimoase curse din calendarul global al motorsportului, alături de Cursa de 24h de la Le Mans și de MP din Monaco, astfel încât este evident că regret că nu voi participa la cursa din Monaco în acest an. Ea va fi însă singura pe care o voi rata în 2017.”

„Nu am mai pilotat o mașină de IndyCar sau pe un super-speedway până acum, dar sunt încrezător că mă voi obișnui rapid,” a mai declarat pilotul McLaren.

Alonso va zbura spre Indianapolis imediat după Marele Premiu al Spaniei pentru a se acomoda cu mașina începând cu 15 mai. El a mai spus că câștigarea Triplei Coroane (MP al Monaco, Indy 500 și Le Mans 24h) este una din ambițiile sale, sugerând că o participare în celebra cursă de anduranță în viitor este probabilă.

„Este o provocare mare, dar sunt dispus să o înfrunt. Nu știu când voi participa la Le Mans, dar într-o bună zi îmi doresc să o fac. Am doar 35 de ani, am suficient timp pentru asta,” a mai spus Alonso.

Doar Graham Hill a reușit să cucerească toate cele trei curse în istoria motorsportului, câștigând la Monaco de cinci ori, precum și Indy 500 în 1966 și Le Mans 24h în 1972.