Nascar Richmond: Dublă Penske prin Logano și Keselowski

Nascar Richmond: Dublă Penske prin Logano și Keselowski

Nu doar Jimmie Johnson ne oferă uneori adevărate regaluri de pilotaj, pornind din spatele grilei, după probleme în calificări. Mai nou și Joey Logano de la Penske Racing poate oferi momente unice pe pistă, condiția esențială fiind să nu îi iasă prea des în cale Kyle Busch.

Protagonistul unei părți importante din cursă a fost deținătorul pole position-ului, Matt Kenseth, care a condus încă de la start, obținând victoria în primul stage, ca mai apoi să ruleze constant în top 10 până în ultimele 35 de tururi când o pană de cauciuc l-a aruncat departe în pluton, pe locul 23. Kenseth a fost lider pentru 163 de tururi din totalul celor 400 programate.

Finalul de cursă, nu lipsit de incidente, a fost la discreția piloților Penske Ford prin Brad Keselowski, care a s-a impus ceva mai devreme în cel de-al doilea stage și prin Logano, care a croșetat plutonul tur după tur ajungând spre final în postura de a-și ataca echipierul în lupta pentru victorie, lucru încercat și reușit cu brio.

Strategia echipei Penske s-a jucat la penultima neutralizare, atunci când Keselowski și Logano au fost menținuți pe pistă, atunci când alții au intrat la boxe, însă primul a prins un grup de piloți mai lenți, ceea ce a înlesnit trecerea la conducere a celui de-al doilea.

Ryan Blaney a ajutat, dar a și dat emoții deopotrivă celor de la Penske, fiind protagonistul ultimei neutralizări, moment în care Logano și Keselowski au intrat la schimbul de pneuri, timp în care majoritatea piloților din top 10 au rămas pe pistă. Cu toate acestea, pneurile noi au fost hotărâtoare pe final de cursă și piloții Ford au trecut primii linia de sosire în ordinea Logano – Keselowski.

Podiumul a fost completat de Denny Hamlin de la Joe Gibbs Toyota, în timp ce pe locul 4 a terminat Ricky Stenhouse Jr, pilotul Roush Fenway Racing fiind la o nouă performanță bună, după mai multe clasări în top 10 în acest sezon.

Kyle Busch a avut o șansă la victorie la Richmond însă cele 2 penalizări pe linia boxelor l-au trimis pe locul 16 în final.

Dale Earnhardt Jr, după ce a făcut anunțul retragerii din activitate la finele sezonului, pare să nu mai tragă deloc pentru rezultate, la Richmond făcând din nou o cursă absolut anonimă. Pilotul Hendrick Motorsport a avut probleme de-a lungul cursei, în final trebuind să se mulțumească cu un modest loc 30.

Clasamentul general al campionatului este în acest moment cu Larson pe primul loc (398 puncte), și Truex pe doi (358 puncte), urmat de Elliot, Keselowski și Logano, aceștia fiind singurii piloți cu peste 300 de puncte la general. Truex este lider în clasamentul stage-urilor câștigate, având 5 victorii.

Etapa următoare va fi duminică, pe celebra pistă de la Talladega.