Formula E Monaco: Buemi își păstrează coroana din Principat

Formula E Monaco: Buemi își păstrează coroana din Principat

La revenirea monoposturilor electrice pe străzile celebrului Grand Prix de Monaco, Buemi și-a luat revanșa după etapa din Mexic și nu i-a lăsat nicio portiță nemesis-ului Lucas di Grassi.

După un an de pauză, circuitul de la Monaco a revenit în calendarul Formulei E. Buemi câștigase aici în sezonul inaugural și s-a poziționat ideal pentru a repeta acest succes, dominând calificările. În pofida celor trei victorii din debutul campaniei, elvețianul îl avea pe eternul său rival di Grassi în imediata apropiere pe fondul pasului greșit din Mexic. Nimeni altcineva nu a arătat până acum o formă care să-i permită imixtiunea în această luptă pentru titlu, așa că cei doi erau concentrați unul pe celălalt la stingerea semafoarelor.

Monoposturile au virat strâns prin Sainte-Devote pe scurtătura în coborâre către șicană, cu Buemi rămas în frunte. Cea de-a treia forță a campionatului, DS Virgin, a încasat două lovituri în scurt timp: Lopez a fost victimă la start, apoi Bird a lovit glisierele în zona piscinei. În urma celor doi lideri, Piquet Jr și Vergne erau aproape, însă nu s-au putut înțelege la ieșirea din șicana Formulei 1 transformată în ac de păr, francezul fiind strâns cu ușa și împins la contact în turul 22.

Neutralizarea i-a făcut pe toți să intre la standuri pentru schimbul obligatoriu, unde nu s-a produs nicio schimbare notabilă. Di Grassi nu a găsit breșa în defensiva lui Buemi și l-a urmat pe acesta până la căderea steagului în carouri, iar pe podium a mai urcat Nick Heidfeld, germanul bifând astfel cea de-a treia prezență în top 3 pentru Mahindra în actuala campanie. Echipa indiană a profitat de problemele DS Virgin și Techeetah, urcând pe 3 și la general.

Formula E, Mexico, Round 4, 04/01/2017

Nelsinho Piquet a sosit al patrulea, aceasta fiind cea mai bună clasare stagională pentru NextEV. El a fost urmat de Engel, Rosenqvist și Abt. Esteban Gutierrez, al optulea, a punctat pentru a doua oară din două starturi în Formula E. Nico Prost (P9) a recuperat multe poziții după ce plecase ultimul, Evans a mai adus un mic punct pentru Jaguar, în timp ce Antonio Felix da Costa a fost scos din top 10 după o penalizare post-cursă.

Următorul rendez-vous va avea loc peste doar o săptămână, pe străzile din Paris.

Clasament: Buemi 104p, di Grassi 89p, Prost 48p, Vergne 40p, Bird 34p.