IndyCar: Will Power domină pe infield la Indianapolis

IndyCar: Will Power domină pe infield la Indianapolis

Will Power n-a avut adversar în ultima cursă dinainte de Indy 500, reușind victoria cu numărul 30 din carieră pe varianta virajată a traseului din Indiana.

Deși a trecut abia o lună de când Honda reușea victorii în primele două manșe ale stagiunii, impresia generală s-a schimbat radical. În cele mai recente trei manșe, japonezii au fost învinși de către piloții Penske motorizați de Chevrolet atât pe traseele virajate, cât și pe oval. După Newgarden în Alabama și Pagenaud la Phoenix, a fost rândul lui Will Power să semneze un prim succes stagional, seria învingătorilor diferiți ajungând astfel la 5 din 5 runde.

În calificări, Penske și-a continuat parcursul perfect, ”dialogul” simetric dintre Power și Castroneves fiind prelungit la Indianapolis. Cei doi au alterat pole-urile, australianul plecând primul în rundele impare ale anului. Regula s-a păstrat, căci Power a fost de neatins în toate sesiunile anterioare cursei. Castroneves l-a acompaniat în prima linie, dar la mai bine de patru zecimi distanță. Juan Pablo Montoya s-a clasat pe 5 la prima sa prezență în actuala ediție de campionat, în urma lui Newgarden și Dixon.

După cel de-al 47-lea pole din carieră, pentru Power a fost o misiune simplă să bifeze și al 30-lea succes în IndyCar. Doar la prima trecere pe la standuri, australianul i-a cedat șefia lui Castroneves. Strategia brazilianului l-a penalizat pe final, când a trebuit să ruleze pe guma dură și a căzut pe 5. Vârfurile de lance ale Ganassi (Dixon) și Andretti (Hunter-Reay) au completat podiumul, iar Simon Pagenaud s-a clasat pe 4 și păstrează prima poziție la general înaintea calificărilor de la Indy 500, care se premiază consistent cu puncte.

Montoya a încheiat cursa pe 10, însă tot a fost mai bine decât fostul lider la general Sebastien Bourdais, victimă a unei cedări de motor în debutul cursei. Francezul cade astfel până pe 7 la general și pierde teren față de cei din frunte. Unicul intrus în grupul Penske după cinci etape e constantul Scott Dixon, mereu în top 5 dar niciodată învingător în actuala campanie. Doar 10 puncte îl despart pe cvadruplul campion al seriei de liderul la zi, Pagenaud.

Încă de luni, 15 mai, încep antrenamentele pentru Indy 500, care se vor disputa zilnic până în weekendul 20-21 mai, când vor avea loc calificările. Cursa de Indy Lights (Freedom 100) este programată vineri, pe 26 mai, iar cea de-a 101-a ediție a Indy 500 va fi duminică seara, pe 28 mai.